elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La XXVII Festa de la Carxofa comença a rodar amb la presentació del cartell anunciador

La XXVII Festa de la Carxofa comença a rodar amb la presentació del cartell anunciador
  • El cartell, obra de l’arquitecta i il·lustradora Anna Fonollosa, evoca l’anatomia d’un cor humà que és en realitat un cor de carxofa

  • La presentació de la imatge suposa el tret de sortida a una Festa en què hi haurà moltes novetats que s’aniran anunciant pròximament

MÉS FOTOS
La XXVII Festa de la Carxofa comença a rodar amb la presentació del cartell anunciador - (foto 2)
La XXVII Festa de la Carxofa comença a rodar amb la presentació del cartell anunciador - (foto 3)

La Festa de la Carxofa de Benicarló ja comença a calfar motors. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de les regidores d’Agricultura, Inma Díaz, i Turisme, Isabel Cardona, i de l’autora del cartell, Anna Fonollosa, ha presentat avui la imatge que representarà la XXVII Festa de la Carxofa de Benicarló, just quan falten dos mesos per a l’inici oficial de la Festa que més identifica a Benicarló arreu de la geografia espanyola.

El protagonista del cartell és un cor de carxofa que evoca de manera senzilla i metafòrica els lligams emocionals del municipi amb el seu producte estrella, la carxofa. Fonollosa, autora també del cartell de la passada edició, ha explicat que «he plasmat de nou la meua visió de la Festa, on el cor de la carxofa és el cor de la Festa» «I en aquest cas —ha afegit— he estat absolutament literal, perquè el cartell és un cor de carxofa representat talment com l’anatomia d’un cor humà». El cartell ha estat elaborat minuciosament superposant moltes capes de làmines de paper i, una vegada muntades totes les capes, la composició final s’ha captat amb una fotografia que és la que s’ha plasmat al cartell.

L’alcaldessa ha valorat el treball de la il·lustradora i ha recordat que «aquest cartell dona el tret de sortida a una nova edició de la Festa de la Carxofa». «Una festa —ha remarcat— que té una importància gastronòmica i turística cabdal per a Benicarló». Miralles ha destacat el treball que es du a terme des de l’Ajuntament, concretament els departaments d’Agricultura i Turisme, «sense oblidar la resta d’agents que formen part de la Festa: els productors, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló i els restauradors, que tenen un paper fonamental en aquesta festa».

Per la seua part, la regidora de Turisme ha reforçat la idea que «el cartell capta a la perfecció el sentiment dels benicarlandos i benicarlandes en el sentit que la carxofa és el cor de la Festa» i ha  apuntat que «l’edició d’enguany comptarà amb importants novetats que es donaran a conèixer en breu». Cardona ha remarcat que «és hora de fer coses noves i d’apostar per renovar i innovar».

Pujar