elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna el Cicle de Teatre Polític amb cinc espectacles

Torna el Cicle de Teatre Polític amb cinc espectacles
  MÉS FOTOS
  Torna el Cicle de Teatre Polític amb cinc espectacles - (foto 2)
  Torna el Cicle de Teatre Polític amb cinc espectacles - (foto 3)

  La Regidoria de Cultura ha presentat avui una de les principals propostes per a aquesta primavera. Es tracta del Cicle de Teatre Polític, una aposta pel teatre de crítica política i social que va tindre un gran èxit de públic la temporada anterior i que enguany torna amb noves temàtiques i tractaments. El cartell inclou cinc espectacles de primer nivell, que aniran a càrrec de companyies de renom nacional i internacional i que, en paraules del regidor de Cultura, Josep Barberà, «aposten per la qualitat per damunt de tot». Barberà ha destacat que «té molt de mèrit que puguem portar una temporada de teatre com aquesta a Benicarló» i ha subratllat que «són aquestes les coses que ens han de situar com a punt de referència cultural».

  «Des de la Regidoria de Cultura -ha dit el regidor-, entenem que el teatre, a més d'entretindre, ha de fer pensar i reflexionar. I en aquest cas, les cinc obres que podrem veure ens ajudaran a comprendre una mica millor la societat en què vivim i la realitat que ens envolta». «A més -ha afegit el regidor-, aquest cicle de teatre ens reafirma en la nostra aposta pels dos pilars bàsics de la programació cultural: els Premis Literaris i el Cicle de Teatre Polític».

  El cicle s'estrenarà el proper 24 de març amb l'obra «Danzad Malditos», basada en la cèlebre pel·lícula homònima de Sydney Pollack i ambientada en l'època de la Gran Depressió, quan als Estats Units s'organitzaven concursos on parelles ballaven dia i nit fins a acabar extenuats amb l'al·licient de guanyar un premi en metàl·lic. L'obra, que posarà 15 actors damunt de l'escenari, va ser Premi Max Espectacle Revelació 2016.

  La segona aposta del cicle, prevista per al 22 d'abril, serà el muntatge «El fill que vull tindre», de la companyia valenciana El Pont Flotant. Un espectacle que parla de l'educació i de les relacions intergeneracionals i que comptarà amb la presència a l'escenari, a més dels actors professionals, de tres generacions de benicarlandos que participaran en un taller escènic.

  Encara al mes d'abril, divendres 28, s'ha programat l'espectacle «Ahora todo es de noche», de la compañía La Zaranda, una de les més veteranes de l'estat espanyol i amb un important trajectòria internacional. El muntatge el protagonitzen tres desnonats que pul·lulen de nit per la ciutat.

  Per al mes de maig, diumenge dia 7, arribarà «El rey», de Teatro del Barrio, que fa un retrat de la monarquia espanyola a través de la figura del rei Joan Carles I. Sobre l'escenari, tres actors: Alberto Jiménez, Willy Toledo i Luis Bermejo, sota la direcció d'Alberto San Juan.

  El cicle el tancarà, el 26 de maig, l'espectacle «Diari d'una miliciana», de la jove companyia La Bella Ensemble. Es tracta d'un muntatge basat en un text de Jaume Miró, un relat personal i íntim recollit del diari d'una voluntària de la Creu Roja durant la Guerra Civil.

  Com ja es va fer l'any passat, la Regidoria de Cultura posarà a la venda, a partir del 16 de març, un abonament per als cinc espectacles a un preu de 30 euros. També a partir del 16 de març es podran adquirir les entrades per als espectacles solts. Tant els abonaments com les entrades es podran adquirir al Mucbe.

  Pujar