elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana de la Ciència de Benicarló més especial i més oberta que mai

La Setmana de la Ciència de Benicarló més especial i més oberta que mai
  • Els vídeos de les xarrades que es van emetre en directe per YouTube ja sumen més de 1.600 visualitzacions en menys d’una setmana

La vuitena edició de la Setmana de la Ciència de Benicarló celebrada la setmana passada ha marcat un abans i un després en aquest esdeveniment que va començar com una modesta i apassionant aventura de divulgació científica i que any rere any s’ha anat consolidant com una cita clau per a la reflexió i el foment de la vocació científica.

La situació de crisi sanitària causada per la Covid19 ha obligat no només a repensar els continguts del programa sinó també el format tradicional de xarrades i conferències obertes al públic. «En aquesta ocasió, i donades les circumstàncies —ha explicat el regidor de Cultura, Pedro Manchón— la Setmana de la Ciència era més necessària que mai, i a la vegada més difícil que mai, per la impossibilitat de convocar el públic en una sala de conferències a l’ús».

Tirant mà de la tecnologia i dels nous canals de comunicació, la programació s’ha pogut dur endavant i no només ha permés retransmetre totes les xarrades previstes sinó que els continguts han arribat a més gent que en cap edició anterior. «Al final —ha constatat el regidor—, aquesta Setmana de la Ciència confinada, lluny de quedar-se tancada, s’ha obert i s’ha projectat més que mai».

Les quatre xarrades que es van emetre en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Benicarló, a càrrec dels doctors Josep Maria Miró, José Monserrat, Àngel Alberich o Javier Fernández Panadero porten a dia d’avui un total de 1.673 visualitzacions. «L’ús de la tecnologia —ha constatat el regidor— ens ha permés no només gaudir del coneixement científic sense haver de sortir de casa sinó que ens proporciona de per vida tot un material que perfectament podem oferir als nostres centres educatius o a altres col·lectius interessats en la divulgació científica».

El regidor de Cultura ha volgut posar el valor tota la tasca realitzada a nivell organitzatiu tant per l’Associació Benicarlanda d’Amics de la Ciència i la Salut (Abacs), coorganitzadora de l’esdeveniment, com pels departaments de Cultura, Serveis Informàtics i Comunicació de l’Ajuntament de Benicarló, «que han treballat conjuntament per a fer possible que aquesta Setmana de la Ciència haja sigut una realitat», ha finalitzat.

Pujar