elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El premi AURUM 2022 ‘internacionalitza’ la Festa de la Carxofa de Benicarló

El premi AURUM 2022 ‘internacionalitza’ la Festa de la Carxofa de Benicarló
  • El festival va rebre el passat dissabte el premi Festival Gastronòmic Europeu de 2022, atorgat pel CEUCO en una cerimònia en la qual també es va anunciar que Castelló serà la seu per al Congrés Europeu del 2023

La 16a edició dels premis AURUM Europa-Excellence-Enogastronomic distingien el passat dissabte la Festa de la Carxofa de Benicarló com un dels millors Festivals Gastronòmics Europeus, juntament amb el Festival do Arinto & Sabores Saloios, de Portugal, i el Festival de Loire d'Orleans, de França.

L’alcaldessa, Xaro Miralles, que va recollir el guardó dissabte passat a Dijon acompanyada del president de la Diputació, José Martí, ha volgut compartir el reconeixement amb el president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, el president de Restauració Benicarló, Ivan Alemán, el president de Benihort, Sergio Ortiz, el gerent de la Cooperativa Benihort, Guillermo Edo, i les regidores de Turisme i Agricultura, Isabel Cardona i Inma Díaz.

«Aquest reconeixement suposa un pas més en la internacionalització de la Festa de la Carxofa», ha anunciat l’alcaldessa. Miralles també ha posat en valor el producte i ha dedicat el guardó a «totes les persones que fan possible la Festa: llauradors, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen i els restauradors».

Per la seua banda, el president del Consell Regulador, Víctor Morera, ha destacat «l’elevada quota de qualitat de la carxofa» i ha volgut recordar també «les primeres persones que van fer possible una festa que ha seguit creixent any rere any fins a assolir reconeixement internacional».

Finalment, el president de Restauració Benicarló, Ivan Alemán, ha posat en valor «l’esforç que comporta la posada en marxa de la Festa de la Carxofa, un símbol de la unió entre tots els col·lectius implicats».

Castelló, seu del XX Congrés Europeu de Confraries Enogastronòmiques

Durant l’acte d’entrega de premis a Dijon, José Martí va assenyalar Benicarló com «un orgull per a la província». El president de la Diputació també va celebrar el nomenament de la ciutat de Castelló com a seu per a la propera edició del Congrés Europeu de Confraries Enogastronòmiques, festival que va citar com un «esdeveniment de notable transcendència internacional, amb el qual aconseguirem que Castelló i els seus productes gastronòmics siguen més coneguts a escala internacional».

Pujar