elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Participació Ciutadana publica el resultat de les votacions als pressupostos participatius

Participació Ciutadana publica el resultat de les votacions als pressupostos participatius

  Després del recompte de les votacions, avui s'ha donat a conéixer el llistat definitiu de les propostes que la ciutadania ha prioritzat en les votacions dels pressupostos participatius. A partir d'ara només quedarà pendent determinar els projectes que definitivament podran executar-se tenint en compte que el pressupost global és de 100.000 euros.

  Una vegada finalitzada la fase de votacions, la Regidoria de Participació Ciutadana ha fet públic el resultat de les propostes que la ciutadania ha prioritzat, tant en les votacions telemàtiques com presencials. Propostes com un projecte de panells informatius, l'adaptació de parcs infantils inclusius o la millora de la senyalització del municipi han quedat entre els projectes més votats. També s'ha votat per l'augment d'aparcaments per a bicicletes o per l'adaptabilitat de l'entorn del Magatzem de la Mar, entre molts d'altres.

  El resultat s'ha obtingut de la suma de la votació de la ciutadania (40%) i de les taules de treball (60%).

  Ara, només queda esperar a la convocatòria del grup de seguiment per poder saber quins projectes es podran executar, en funció de la quantificació econòmica. Cal recordar que la quantitat destinada a pressupostos participatius és de 100.000 euros.

  La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha agraït «el treball dels ciutadans que, de manera desinteressada, han treballat en els projectes al llarg de tot el mes de gener i part de febrer» i ha constatat que «estem davant d'un fet històric perquè, per primera vegada, els ciutadans de Benicarló han pogut votar uns projectes per al pressupost general de l'Ajuntament».

  Pérez ha reconegut que «encara queda molt de camí per davant» i ha assegurat que «continuarem millorant el procés de cara a futures edicions». «Gràcies a la ciutadania, continuarem fent aquest procés més gran i arribarem a les persones que enguany no han pogut participar». La regidora ha dit que «tot i que hem de ser crítics amb nosaltres mateixos, hem de reconéixer que és un èxit que la ciutadania haja pogut formar part d'un procés de participació seriós».

  Pujar