24 d’octubre de 2019 24/10/19

El Mucbe dedica una mostra a l’expressionista abstracte Víctor Mateo

El Mucbe dedica una mostra a l’expressionista abstracte Víctor Mateo - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Mucbe dedica una mostra a l’expressionista abstracte Víctor Mateo - (foto 2)
  El Mucbe dedica una mostra a l’expressionista abstracte Víctor Mateo - (foto 3)

  La programació de tardor del Mucbe s'inicia enguany amb una exposició d'un artista de gran recorregut, Víctor Mateo, que s'inaugurarà hui divendres a les 19.00 hores. La mostra recull diferents treballs de l'artista que evidencien les seues influències culturals i artístiques des de la dècada dels 80, quan encara residia a Canadà.

  El Mucbe inaugura hui divendres a les 19.00 hores l'exposició «Silencis i expressions», una mostra que sorgeix de l'experiència artística acumulada per aquest català nascut a Tànger. A la seua obra s'evidencien influències tant africanes i japoneses com mediterrànies, que afegeixen els matisos al seu estil expressionista abstracte amb el qual es va iniciar de manera autodidacta al Canadà i al qual sempre ha sigut fidel.

  Els trenta anys que Víctor Mateu va residir allí, li van servir per a ficar-se en contacte amb les tendències abstractes nord-americanes com l'Action Painting o el Color-field painting. És en aquesta línia artística amb la qual Víctor Mateo se sent més cómode pel que fa a l'alliberament dels seus sentiments mitjançant la pintura.

  La mostra és de caràcter antològic i consta d'obres datades des de 1982 a l'actualitat, que dialoguen entre elles al llarg de les sales del Mucbe. Explica el comissari de la mostra, Ramon Casalé, que «l'espai expositiu del Mucbe m'ha sorprès gratament pel seu valor patrimonial i històric i crec que es complementa molt bé amb l'obra contemporània de Víctor Mateo». Per la seua banda, l'artista ha fet un recorregut per les seues obres i ha explicat que el títol de la mostra és degut a què les obres seleccionades encara que no tenen un títol explícit, sols estan numerades, el traslladen principalment a dos de les seues necessitats com artista: el silenci i l'expressió.

  Víctor Mateo ha ocupat un lloc rellevant dins del panorama artístic espanyol en les últimes quatre dècades, no només pel seu prolongat itinerari expositiu sinó per la seua aportació fonamental com a artista influent i partícip de l'intercanvi entre el llenguatge de l'abstracció nord-americana i l'europea. Establit a Espanya en l'actualitat, destaquen en l'evolució de Mateu el tractament dels colors, la lluminositat adquirida amb el temps i els traços orientals, herència dels seus viatges al Japó, amb els quals deixa entreveure un joc entre la contenció i l'alliberament de l'expressió.

  L'exposició es podrà visitar fins al 18 de novembre.

  ocultar
  El Mucbe dedica una mostra a l’expressionista abstracte Víctor Mateo
  Pujar