elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les forces de seguretat reforçaran la presència en els espais més concorreguts en Festes

Les forces de seguretat reforçaran la presència en els espais més concorreguts en Festes
  • La Junta de Seguretat Local s’ha reunit a Benicarló per a planificar l'estratègia de vigilància de cara les Festes Patronals.

MÉS FOTOS
Les forces de seguretat reforçaran la presència en els espais més concorreguts en Festes - (foto 2)

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la subdelegada accidental del Govern a Castelló, Jerusalén Rodrigo, han presidit avui la Junta Local de Seguretat, reunida per tal de coordinar les accions de seguretat amb vistes a la celebració de les Festes Patronals, que tindran lloc del 19 al 28 d’agost.

La reunió també ha comptat amb la presència del regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, el regidor de Festes i Falles, Pedro Manchón, la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i membres de la Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica.

La principal novetat d’enguany serà l’increment de la presència policial en els actes més multitudinaris, una vegada recuperada la plena normalitat i l’aforament en tots els actes. «Posarem especial atenció —ha dit l’alcaldessa— en els quatre espais amb major afluència de gent, concretament la plaça de la Constitució, la plaça de Sant Bartomeu, el recinte de penyes i el recinte de bous». «Aquí —ha subratllat— centrarem el Pla de Contingència i treballarem per a què tots aquests punts siguen espais segurs».

«Volem que la tornada de les festes a la normalitat siga tranquil·la i amb totes les garanties», ha afegit l’alcaldessa, que ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana.

Per la seua banda, la subdelegada ha remarcat «l’esforç de tots els cossos i forces de seguretat per a què tots i totes puguem gaudir de les Festes amb majors garanties».

També el cap de la Policia Local ha insistit en la necessitat d’incrementar els controls i s’ha referit a les denúncies per punxades que estan proliferant en els festivals i actes multitudinaris en el sentit que «davant de qualsevol indici relacionat amb una possible punxada, les persones afectades han d’acudir ràpidament a qualsevol punt amb presència de la Policia Local o la Guàrdia Civil».

Els índexs de delictes tornen a xifres anteriors a la pandèmia

Pel que fa a la incidència de delictes a Benicarló, s’evidencia una tornada a xifres anteriors a la pandèmia, segons han assenyalat els cossos de seguretat.

«Així i tot —ha remarcat el cap de la Policia—, Benicarló és una ciutat amb un índex de delinqüència baix».

L’alcaldessa ha lloat la coordinació entre forces de seguretat a l’hora de vigilar les zones rurals i ha anunciat que el grup ROCA de vigilància dels delictes rurals incrementarà els efectius de cara a les pròximes campanyes agrícoles, especialment la de la garrofa.

 

Pujar