elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Focus Pime aposta per l'activació econòmica del Baix Maestrat amb les III Jornades Actiben

Focus Pime aposta per l'activació econòmica del Baix Maestrat amb les III Jornades Actiben
  • Avui dijous i demà divendres, Benicarló acull el primer dels tres esdeveniments territorials de Focus a la província previstos per al 2022

MÉS FOTOS
Focus Pime aposta per l'activació econòmica del Baix Maestrat amb les III Jornades Actiben - (foto 2)

El Magatzem de la Mar de Benicarló acull avui dijous 12 i demà divendres 13 de maig l'esdeveniment Focus PIME 'Activació econòmica en clau comarcal' dins del qual s'emmarquen les III Jornades Actiben, orientades a impulsar la dinamització comercial d'empreses, persones autònomes i emprenedores de les comarques del nord de la província de Castelló.

La trobada d'avui és la primera dels tres esdeveniments territorials de Focus PIME que tindran lloc a la província de Castelló durant aquest any. A la inauguració hi han participat l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles; la directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació, Pau Ferrando; el responsable del Departament d'Internacionalització de la Cambra de Comerç, Joaquín Andrés; i el director de CEEI Castelló, Justo Vellón.

Aquesta trobada està organitzada pel Centre Europeu d'Empreses innovadores (CEEI) de Castelló i l'Ajuntament de Benicarló amb el cofinançament de l’IVACE i pretén convertir el Magatzem de la Mar de Benicarló en punt de trobada d'aquelles empreses i altres agents econòmics orientats al creixement mitjançant la innovació col·laborativa.

Els objectius d'aquests dos dies de jornades passen per donar suport a la participació dels agents econòmics i socials de les comarques per cercar noves inversions, contactar amb possibles socis estratègics i donar difusió a les iniciatives de l'ecosistema emprenedor de les comarques del nord de Castelló.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha subratllat la necessitat de «donar tot el suport, des de les institucions, i facilitar al màxim la implantació d’iniciatives econòmiques i socials encaminades a la creació d’ocupació». Miralles també ha destacat la importància d’«adaptar la formació a les necessitats de les empreses per aconseguir una major ocupabilitat i més competitivitat».

Per a la directora general de l'Ivace, Júlia Company, «esdeveniments com aquest són necessaris per a enfortir les empreses, fomentar la innovació, millorar la competitivitat de les empreses i afavorir la cooperació entre elles».

En aquest sentit, Company ha reiterat el suport de l'IVACE i la Conselleria d'Economia a l'emprenedoria innovadora «com a motor de canvi del model productiu».

Per la seua banda, Justo Vellón ha destacat la recuperació de la presencialitat plena com un dels valors d’aquestes jornades i ha subratllat que s’han dissenyat «pensant en la màxima utilitat per als assistents» a partir de l’anàlisi de les necessitats concretes del territori, alhora que ha agraït la implicació de l'Ajuntament de Benicarló i Accionate.

El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha qualificat la província de Castelló com una «terra d'emprenedors» i ha remarcat que «en aquesta situació que vivim que no sabem fins a quin punt ens afectarà [en referència al conflicte bèl·lic a Ucraïna] , són imprescindibles jornades com aquestes per fomentar la comunicació i enfortir llaços entre empreses».

Finalment, el responsable d'internacionalització de la Cambra de Comerç, Joaquín Andrés, ha remarcat la importància de «remar junts» i ha apel·lat a la necessitat d’«unificar esforços i recursos perquè la zona tinga un millor posicionament de marca», en referència a la zona nord de Castelló.

Continguts d'interès

El programa inclou un interessant ventall de conferències i taules rodones, la primera de les quals ha anat a càrrec avui dijous de Xavier Molina, director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat Jaume I, que ha parlat sobre 'Factors imprescindibles per a una clusterització territorial d'èxit'. Amb anterioritat, Francisco Javier Mínguez, cap de l'Àrea d'Empreses i Associacions d'IVACE, ha dissertat sobre el finançament de pimes i projectes d'empresa per part de l'Institut.

Per la seua banda, el cap de Programes i Serveis Europeus d'IVACE, Rafael Escamilla, ha aprofundit en els serveis a les pimes. El moment actual de l’associacionisme és protagonista d’una altra de les taules rodones d’avui.

Aquesta tarde, el programa començarà amb una presentació de projectes emprenedors i empreses de la comarca, seguida de diverses ponències sobre les ajudes a l'emprenedoria en Economia Social i des de la Universitat. Tot seguit, una taula redona se centrarà en els suports de l'emprenedor i en la col·laboració de les institucions en aquest objectiu.

La tarde culminarà amb una ponència-Master Class sota el títol «Marca personal, més que creixement personal per vendre més», a càrrec de la mentora i formadora Carolina San Miguel.

Demà divendres, després d'un Open Meeting amb agents de l'ecosistema emprenedor del nord de la província es presentaran experiències reals d'organitzacions de networking, i també es desenvoluparan activitats en paral·lel de suport a emprenedors, a càrrec de Secot, ADL Benicarló, AESAL-CV, Cambra de Comerç Castelló, CEEI Castelló, Diputació, Fevecta, Reinventhadas, UJI (Càtedra Increa) o Vinaròs-Vinalab.

Una altra activitat grupal sobre localització de clients per part d'Accionate, Suport i Treball donarà pas a una taula redona sobre networking, abans de la clausura de la trobada.

Pujar