elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Festa de la Carxofa ajorna els actes multitudinaris però manté les jornades als restaurants

La Festa de la Carxofa ajorna els actes multitudinaris però manté les jornades als restaurants
  • La torrà popular tindrà lloc el 26 de febrer i la Demostració Gastronòmica el 27 de febrer

  • Les jornades del pinxo i les jornades gastronòmiques continuen amb normalitat als bars i restaurants de Benicarló

L’elevada incidència de contagis per Covid-19 ha obligat a ajornar els actes multitudinaris de la XXIX Festa de la Carxofa i a traslladar-los a l’últim cap de setmana de febrer. Així ho ha anunciat avui l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, el president del Consell Regulador de la Carxofa de Benicarló, Víctor Morera, i el vicepresident de l’associació Restauració Benicarló, Anay Bueno, els tres sectors implicats en l’organització de la Festa.

«La situació actual ens obliga a prendre les màximes precaucions i a ajornar els actes més multitudinaris, com la torrà popular o la demostració gastronòmica», ha dit l’alcaldessa. «En canvi —ha subratllat—, les Jornades del Pinxo que estan en marxa fins al 30 de gener i les Jornades Gastronòmiques que començaran el 30 de gener continuen en peu i amb total normalitat».

L’alcaldessa ha explicat que «la decisió s‘ha pres amb el consens de tots els sectors implicats en la Festa» i ha assenyalat que «a pesar de què Salut Pública permetia realitzar tant la demostració com la torrà, hem preferit, per prudència i donat el nombre de contagis, suspendre els actes que suposen més aglomeració de persones i traslladar-los a finals de febrer».

D’aquesta manera, el 25 de febrer tindrà lloc el sopar de gala, el 26 la torrà popular i el 27 la gran Demostració Gastronòmica. La Fira de Productes de Proximitat també s’ha traslladat i se celebrarà els dies 26 i 27 de febrer.

Per part del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló, el seu president ha remarcat que «donada la situació, ajornar la Festa un mes era la decisió més raonable» i s’ha mostrat convençut que «a finals de febrer podrem fer la Festa amb totes les garanties i la màxima seguretat».

En nom de l’associació Restauració Benicarló, Anay Bueno ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat en el sentit que «aquesta mesura és una mesura de prudència, però els bars, cafeteries i restaurants continuen sent espais segurs i segueixen amb les Jornades de Pinxos i, a partir del 30 de gener, amb les Jornades Gastronòmiques».

Tota la informació relativa a l’aforament i a la compra d’entrades per a la torrà popular i la Demostració Gastrononòmica es donarà a conéixer en els pròxims dies. L’Ajuntament, el Consell Regulador i el sector de la restauració ja tenen enllestit un pla de contingència que permetrà realitzar els actes més multitudinaris amb totes les garanties de seguretat.

Pujar