elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Falles de Benicarló se suspenen per la incidència del coronavirus

Les Falles de Benicarló se suspenen per la incidència del coronavirus
  • Els monuments es traslladaran a una nau fins que es determine la data en què es podran celebrar les festes falleres. Les classes lectives es mantenen, de moment, així com el calendari escolar, que marca com a festius els dies 17, 18 i 20 de març

MÉS FOTOS
Les Falles de Benicarló se suspenen per la incidència del coronavirus - (foto 2)
Les Falles de Benicarló se suspenen per la incidència del coronavirus - (foto 3)

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada dels regidors de Festes i Falles, Pedro Manchón, i de Policia i Serveis Públics, Ilde Añó, ha comparegut avui per a fer una primera valoració de la suspensió de les Falles anunciada anit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, seguint la instrucció del Ministeri de Sanitat.

Xaro Miralles ha declarat que «estem tristos i consternats, però estem davant d’una emergència internacional, i com a tal hem d’actuar». Miralles ha explicat que «mai ens hauríem imaginat haver de comparéixer per a valorar la suspensió de les Falles» i ha lamentat que «hi haurà molts sectors econòmics afectats per aquesta suspensió».

En aquest sentit, l’alcaldessa ha constatat que «ja han començat a anul·lar-se reserves hoteleres i també en restaurants» i ha anunciat que «gràcies a la generositat del president de la Falla La Carrasca, Juan Orero, els monuments desmuntats es traslladaran a una nau privada fins que es determine una nova data per a la celebració de les Falles».

Sobre el trasllat dels monuments, aquest matí ja hi ha hagut una primera reunió de coordinació amb Policia Local, Guàrdia Civil i departaments municipals implicats.

Per la seua banda, Pedro Manchón, regidor de Festes i Falles, ha destacat «el treball conjunt de l’Ajuntament, la Junta Local Fallera i les 13 comissions falleres com a millor manera d’assumir la situació i de superar l’impacte emocional». Manchón ha volgut traslladar «tot el nostre afecte a tots els càrrecs de les Falles, especialment a les falleres majors».

Finalment, el regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, ha declarat estar davant d’un «dia molt complicat per a tota la família fallera però estic segur de què ens en sortirem».

El calendari escolar es manté

De moment, i fins que no hi haja cap altra indicació per part de les autoritats, les classes es mantindran amb normalitat, així com el calendari escolar, que marca com a festius els dies 17, 18 i 20 de març.

Pel que fa als actes religiosos, que estan a tocar, com les processons de pujada i baixada del Crist de la Mar i les processons de Setmana Santa, l’alcaldessa ha constatat que «de moment no tenim cap instrucció sobre si s’han de suspendre els actes religiosos més multitudinaris».

Pujar