1 de desembre de 2020 1/12/20

Esports instal·la un ascensor aquàtic a la Piscina Municipal que la dota d’accessibilitat plena

Esports instal·la un ascensor aquàtic a la Piscina Municipal que la dota d’accessibilitat plena - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Esports instal·la un ascensor aquàtic a la Piscina Municipal que la dota d’accessibilitat plena - (foto 2)

  La Piscina Municipal de Benicarló ha estrenat un ascensor aquàtic que amplia les possibilitats de mobilitat per als seus usuaris en un 100%. El nou equipament, demandat per la ciutadania a través dels pressupostos participatius, ha suposat una inversió de 5.500 euros.

  La Regidoria d'Esports ha instal·lat un ascensor hidràulic a la Piscina Municipal de Benicarló. La instal·lació consta d’una cadira que funciona com un ascensor amb rodes i s’engega accionant una bateria. L'aparell permet que persones amb discapacitat, però també aquells amb lesions temporals que han de fer rehabilitació o gent gran, puguen accedir a qualsevol dels dos vasos d’aigua d’aquestes instal·lacions: la piscina gran i la d’aigua calenta.

  El regidor d'Esports, Carlos Flos, ha assenyalat que «estem molt contents que la ciutadania haja apostat per l’esport inclusiu i encara més que siga amb aquesta cadira perquè la gent que tinga alguna discapacitat puga entrar i eixir de l’aigua de la manera més digna possible». Flos també ha destacat que «la Piscina Municipal és una de les instal·lacions esportives més usades, ja que sons uns 1.500 els benicarlandos que fan ús de la mateixa».

  La responsable de l'Àrea de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha explicat que «aquesta acció és el resultat de la demanda dels ciutadans als pressupostos participatius» i ha mostrat el seu agraïment a Cocemfe, «que ens ha ajudat a fer realitat aquest projecte que ens encamina al model de ciutat que vol la nostra societat, democràtica i participativa».

  Per la seua banda, Esther Santos, vicepresidenta de Cocemfe Maestrat, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta nova instal·lació. «Amb aquesta cadira —ha assegurat Santos— la Piscina Municipal de Benicarló és 100% accessible, amb la qual cosa es poden ampliar moltíssim les activitats per a persones amb mobilitat reduïda i amb qualsevol altre tipus de discapacitat». La vicepresidenta de Cocemfe ha recordat que «actualment són unes 20 les persones amb discapacitat que fan servir les instal·lacions de la Piscina Municipal però a partir d’ara, el servei s’ampliarà i, per tant, el nombre d’usuaris també».

  El pressupost total d'inversió de l'equipament ha estat de 5.500 euros.  

  Pujar