17 d’octubre de 2019 17/10/19

El Pla d’Inclusió encara la recta final amb la participació de tècnics, representants polítics i entitats socials

El Pla d’Inclusió encara la recta final amb la participació de tècnics, representants polítics i entitats socials - (foto 1)
MÉS FOTOS
El Pla d’Inclusió encara la recta final amb la participació de tècnics, representants polítics i entitats socials - (foto 2)
El Pla d’Inclusió encara la recta final amb la participació de tècnics, representants polítics i entitats socials - (foto 3)

L'empresa encarregada de l'elaboració del Pla Municipal d'Inclusió Social de Benicarló (PMICS) està ultimant la redacció del Pla recollint les aportacions dels tècnics municipals, els representants polítics i les entitats socials. Els dos primers sectors (tècnics municipals i representants polítics) s'han reunit aquesta setmana per a posar damunt la taula les propostes i valorar els reptes que s'inclouen en el pla. Les reunions han servit també per a fer una revisió exhaustiva dels eixos principals que conformen el PMICS, centrats bàsicament en temes d'infància, pobresa, formació, vivenda, ocupació o igualtat.

Les entitats del tercer sector de Benicarló estan convocades per a la pròxima setmana, per a fer les seues aportacions a un Pla que pretén convertir-se en l'eina principal de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de les polítiques socials.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha destacat que «el treball que estem fent de posada en comú d'idees i propostes és essencial per a aconseguir un Pla eficaç, un document que ens ajude a articular i concretar la política d'inclusió social de Benicarló». Escudero ha subratllat que «busquem la col·laboració dels diferents agents presents a Benicarló per tal de reforçar la coordinació i la implicació entre els diferents àmbits» i ha assegurat que «amb aquest Pla ens comprometem a avançar col·lectivament cap a una societat més solidària, inclusiva i amb més cohesió social».

Una vegada aprovat, el PMICS ha de convertir-se en una eina per a impulsar polítiques i accions que minimitzen els factors de risc i que posen especial atenció en els sectors més vulnerables, tenint en compte àmbits tan diversos com la infància, l'ocupació, la formació, la igualtat o la vivenda.

Després de les aportacions dels tècnics i dels representants polítics, s'obrirà en els pròximes dies un procés de participació ciutadana que permetrà aportar idees i propostes que s'incorporaran a la redacció final del Pla.

ocultar
El Pla d’Inclusió encara la recta final amb la participació de tècnics, representants polítics i entitats socials
Pujar