7 d’agost de 2020 7/8/20

Cremen les falles més especials de Benicarló

Cremen les falles més especials de Benicarló - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cremen les falles més especials de Benicarló - (foto 2)
  Cremen les falles més especials de Benicarló - (foto 3)
  Cremen les falles més especials de Benicarló - (foto 4)

  La Residència El Collet i del Centre Ocupacional El Maestrat han aportat, un any més, la seua particular visió de les Falles amb la cremà dels monuments que han elaborat els seus usuaris. L'elaboració de les falles és part del treball que realitzen els centres amb un clar objectiu d'integració dins la societat benicarlanda.

  Les falles de la Residència El Collet i del Centre Ocupacional El Maestrat han cremat aquest matí enmig d'una gran expectació. La més matinera ha estat la falla de la Residència El Collet, que ha cremat el seu monument en presència de l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín, i les falleres majors de Benicarló, Alicia Fuster i Nadia Beltrán, acompanyades de les respectives corts d'honor. També han estat presents la presidenta de l'OACSE, Filo Agut, el regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, membres de la Corporació Municipal, els treballadors de la residència i familiars dels usuaris del centre. Tots han pogut veure de prop el treball fet durant les últimes setmanes pels usuaris i treballadors del centre i han comprovat l'enginy i la sàtira amb què han elaborat el monument faller.

  El director del centre, Jordi Lores, i l'alcaldessa han volgut destacar la importància que té per al centre la seua implicació en les falles i han ressaltat el fet que aquests tipus d'activitats serveixen per enfortir la convivència entre els usuaris i que ajuden a obrir el centre a la ciutat.

  La Junta Local Fallera, de mans del seu president, Fede Guimerá, i de les falleres majors, Alicia i Nadia, ha entregat un banderí a la Residència en agraïment a l'esforç que usuaris i treballadors realitzen cada any per participar activament de les festes falleres.

  Després de la crema de la falla, les autoritats i les falleres s'han dirigit al Centre Ocupacional El Maestrat, on s'han reunit els alcaldes dels municipis que compten amb veïns en el centre (Benicarló, Càlig i Peníscola). Just davant del centre, s'ha cremat la falla elaborada pels usuaris i treballadors. Abans, les falleres s'han endut un record elaborat pels usuaris i han entregat el banderí corresponent.

  Cal destacar que, tant en el cas de la Residència El Collet com en el Centre Ocupacional, aquest tipus d'activitats tenen una importància terapèutica essencial per al desenvolupament psicomotriu dels residents, que participen activament de les activitats d'elaboració de la falla.

  Pujar