elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els carrers i places seran l’escenari principal de les Festes Patronals 2018

Els carrers i places seran l’escenari principal de les Festes Patronals 2018
  MÉS FOTOS
  Els carrers i places seran l’escenari principal de les Festes Patronals 2018 - (foto 2)

  Divendres 17 d'agost començaran les Festes amb l'acte de proclamació de la reina i la seua Cort d'Honor. Durant 10 dies hi haurà concerts, activitats infantils, cercavila de gegants i cabuts, dinars populars, exposicions, cinema a la fresca, correfocs, espectacles itinerants o art urbà, entre d'altres.

  El regidor de Festes, Ilde Añó, ha avançat aquest matí les línies mestres de les Festes Patronals de Benicarló, que ja es troben a tocar. Añó ha subratllat que en línia amb el model festiu engegat ja fa dos anys, «seran unes festes obertes, participatives i populars, on la gran majoria d'actes tindran lloc als carrers i places de la ciutat». «Volem unes festes del poble i per al poble, al més pur estil mediterrani, on tots els actes estan pensats per a què la gent disfrute».

  Segons ha explicat el regidor, els actes es concentraran en sis grans espais:

  Recinte de bous, que acollirà la programació taurina. Les activitats es concentraran els dies 20, 21, 22 , 23 i 25 d'agost, amb les tradicionals entrades, i bous embolats per a dijous i dissabte.

  Plaça del Ministre Marcelino Domingo, on les penyes ubicaran els jocs per als més menuts durant els dies 20 i 21 d'agost.

  Recinte de penyes, on els més joves podran gaudir d'un espai especialment habilitat per a ells.

  Carrer de les Moreres, on tindrà lloc la segona edició del Camden Blo. Enguany, després de l'èxit de l'any passat, la trobada s'ha traslladat al centre de la ciutat i inclourà durant els dies 18 i 19 d'agost parades artesanes, música en directe, demostració de pintura, fotografies, food trucks, etc. Paral·lelament, durant tota la setmana s'aniran pintant quatre grans murals que s'ubicaran a la plaça de la Constitució, carrer del Crist de la Mar, avinguda de Catalunya i plaça de Blasco Ibáñez.

  Plaça de l'Ajuntament, serà el lloc de trobada per a les desfilades de la Trobada de Gegants i Cabuts, les Feres de l'Estel i també es programaran activitats infantils.

  Plaça de Sant Bartomeu, on tindrà lloc l'acte de proclamació de la reina i la seua Cort d'Honor. El mateix escenari s'aprofitarà per a tots tipus d'actuacions organitzades per les entitats (espectacles de gimnàstica, balls urbans, concerts de música, festival de jotes, albaes, teatres infantils, etc.).

  Plaça de la Constitució, un dels punts de referència on s'han programat revetlles populars amb orquestres per a a tots els públics, concerts de música i el tradicional sopar de pa i porta per a 4.000 persones.

  Pel que fa al dia del patró, Sant Bartomeu, la jornada començarà amb la missa i la visita al Centre Geriàtric i ja per la tarde processó i ofrena a la Mare de Déu de la Mar. Per a tancar el dia, hi haurà mascletà mixta a plaça de la Constitució a càrrec de pirotècnia Tomàs i després balls a plaça de Sant Bartomeu.

  Sobre el Mesòdrom, el regidor ha confirmat que «a dia d'avui no podem confirmar si podrem repetir l'experiència dels últims anys». Añó ha explicat que «estem mantenint reunions amb els restauradors però hi ha pocs establiments interessats i ara mateix està en l'aire».

  Les carrosses i la batalla de confeti, seguides del concert d'havaneres i tradicional castell de focs posaran el punt i final a les festes. El regidor ha animat a veïns i visitants a participar dels actes programats i ha anunciat que en breu es repartiran els programes de Festes.

  Pel que fa a la venda d'entrades per a la Nit del Certamen, seran els dies 6, 7 i 8 d'agost a la seu de la Comissió de Festes. Les entrades per a la Gala de les Entitats ja estan esgotades.

  Pujar