15 de juliol de 2020 15/7/20

Més caixes niu per a protegir les falcilles i lluitar contra els insectes

Més caixes niu per a protegir les falcilles i lluitar contra els insectes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Més caixes niu per a protegir les falcilles i lluitar contra els insectes - (foto 2)

  La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb APNAL-Ecologistes en Acció, ha habilitat nous espais per a la nidificació dels falcilles a la plaça dels Telers. La supervivència d'aquestes aus és vital per a la lluita contra plagues com la del mosquit tigre i altres insectes.

  Des desembre de 2015, la Regidoria de Medi Ambient i l'associació ecologista APNAL-Ecologistes en Acció, treballen per donar solució a la nidificació de diferents colònies de falcilles a Benicarló que, degut a obres i enderrocaments, s'havia posat en perill. En concret, ha estat a la plaça dels Telers que s'han instal·lat nous nius artificials, que en total ja formen una colònia de 40 forats disponibles. Les caixes serveixen perquè les aus, de tornada del continent africà, puguen nidificar en l'espai on ho han fet sempre, atés que són ocells molt fidels al lloc de nidificació.

  L'interés en què les falcilles nidifiquen a Benicarló se centra bàsicament en el fet que aquests ocells són un element imprescindible en la lluita biològica contra plagues com les del mosquit tigre. El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha declarat que «per a nosaltres, com a Ajuntament, és un orgull que Benicarló siga conegut com una ciutat que aposta per recuperar les falcilles», en referència a l'exemple que Apnal va posar a la Conferència Internacional sobre Falcilles que va tenir lloc a Israel de l'11 al 16 de març.

  Per la seua banda, Deborah Fandos, en representació d'APNAL-Ecologistes en Acció, ha assenyalat que «encara que cada any augmenta el nivell d'ocupació, l'any passat no va créixer al mateix ritme que al 2016, però esperem que aquest any l'ocupació cresca gràcies a les cries que ja han nascut en aquests nius i que deurien tornar». A més, Fandos ha destacat que «els nius estan elaborats completament amb materials reciclats i que enguany han incorporat un sistema de ventilació que millorarà les condicions de les aus».

  Benicarló és un dels municipis pioners en la protecció i l'habilitació de nius per a les falcilles. Es calcula que cada parella consumeix fins a 12 quilos d'insectes a l'any.

  Pujar