elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

De Benicarló a Santiago de Compostel·la: el particular Camí amb bicicleta d'Héctor Larrea

De Benicarló a Santiago de Compostel·la: el particular Camí amb bicicleta d'Héctor Larrea
  • Després de catorze etapes i més de 1.090 kilòmetres, este veí de Benicarló aconseguix la Compostelana

Un veí de Benicarló ha aconseguit recórrer amb bicicleta els més de 1.090 quilòmetres que separen esta localitat del Baix Maestrat de Santiago de Compostel·la.

La seua aventura va començar el passat 3 de març i després de segellar la primera credencial a l'església Sant Bartolomé de la mà del sacerdot Carlos Luis García Talarn, va iniciar el pelegrinatge amb il·lusió.

Segons la Compostelana són 1.095 quilòmetres de distància, amb un desnivell de 10.942 metres, que Héctor Larrea Porta ha aconseguit completar en catorze etapes "cadascú amb la seua dificultat, el seu encant i recompensa".

Este benicarlando va recórrer sobre la seua bici els primers quilòmetres que li separaven de Forcall, més de 50 que va fer en soledat. La segona etapa li va portar a Quint.

Héctor Larrea també va passar per Saragossa, la primera gran ciutat del camí, "amb aigua fins als turmells en un tram", explica. De Quint va recórrer el seu camí fins a Calahorra i no és fins a la quinta etapa quan no es creua amb els primers pelegrins. "Comença la màgia", assegura.

Després part cap a Logronyo, una etapa que va transcórrer entre forts vents pluges intenses. Després del descans pertinent, va partir cap a Belorado, en una etapa en la qual es va trobar amb graníssol, neu i dolors en el tendó d'aquiles, per la qual cosa va haver de prendre's un dia extra de descans.

De Belorado va partir rumb a Burgos, en una ruta que el bon temps li va permetre gaudir del viatge.

Les següents etapes li porta a Frómista i Reliegos, passant per Lleó, i Santa Catalina de Somoza en una ruta que va pujar al punt més alt del camí amb més de 1.500 metres de desnivell on Héctor es va trobar amb neu. Allà dalt, per a immortalitzar el seu pas, va deixar una pedra de la mar xica de Benicarló.

Seguidament va partir cap a Villafranca del Bierzo, es va enfrontar al famós O'Cebreiro i a l'alt del Poio, per a partir després cap a Triacastela. També va creuar Sarria i va arribar a Melide.

Després d'una ruta amb aigua, fang, pedres i pujades dures va arribar a Santiago de Compostel·la. "Amb el seu recompensa vaig arribar a la catedral de Santiago", explica.

"Malgrat les adversitats que he tingut en uns certs dies, ajuda molt a enfortir la ment" encara que "hi ha una cosa que no s'ha perdut, el somriure i la felicitat".

 

Pujar