elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló reivindica la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat

Benicarló reivindica la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat
  • Benicarló ha celebrat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la lectura d'un manifest conjunt que reivindica la igualtat de drets de tots els éssers humans

MÉS FOTOS
Benicarló reivindica la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat - (foto 2)
Benicarló reivindica la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat - (foto 3)

Un any més, l’Ajuntament de Benicarló ha commemorat el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat organitzant la lectura d’un manifest per part de la Corporació Municipal i la intervenció dels centres educatius i nombroses entitats socials que han reclamat una millora dels drets i les condicions de les persones amb discapacitat.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i el regidor de Participació Ciutadana, Álvaro París, per part del PP; el regidor de d’Educació, Carlos Delshorts, en nom de Benigazlum; Mireia Mancheño per part del PSPV-PSOE; i Antonio Fornés en nom de VOX han llegit el document que manifesta «la voluntat d’apropar a la gent amb discapacitats a la societat i garantir una inclusió real en tots els àmbits, tant laboral com en general».

El Magatzem de la Mar ha estat l’escenari de la lectura del manifest, que s’ha centrat en demanar la promoció i protecció de les condicions d’igualtat d’oportunitats de tots els éssers humans i sol·licitar la no discriminació i la plena participació en la societat. L’educació, la rehabilitació i el treball s’han plantejat com a factors necessaris per a aconseguir la plena independència de les persones amb discapacitat i la seua participació en tots els aspectes de la vida.

D’altra, el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat, la Residència i Centre de Dia El Collet, i les associacions Fenòmens, Cocemfe, Ateneu Maestrat, Afivina, Afanias i Acemyf han participat de l’acte amb reivindicacions com l’autonomia i l’autogestió de les persones amb discapacitat, la visibilitat de les grans discapacitats, i la salut, tant física com mental.

Estudiants dels centres educatius IES Joan Coromines i del col·legi La Salle també han aportat com a reivindicacions la integració i la inclusió de les persones amb discapacitat.

Pujar