elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló prepara una intensa programació amb motiu del Dia de les Dones

Benicarló prepara una intensa programació amb motiu del Dia de les Dones
  • Al voltant d’aquesta jornada hi haurà xarrades, exposicions, la tradicional Volta a Peu i l’acte institucional del 8 de març. El plat fort serà el monòleg d’Asaari Bibang programat per al 7 de març.

MÉS FOTOS
Benicarló prepara una intensa programació amb motiu del Dia de les Dones - (foto 2)
Benicarló prepara una intensa programació amb motiu del Dia de les Dones - (foto 3)

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, acompanyat de la tècnica de Serveis Socials Berta Doménech, ha presentat la programació que la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives ha organitzat amb motiu del Dia de les Dones, que es commemora cada 8 de març.

Una programació que, en paraules de l’alcalde, «no consisteix només en una sèrie d’activitats conjuntes, sinó que és una crida a la reflexió, a l’acció i a la unitat». «A través de tots els actes que hem preparat —ha afegit l’alcalde— busquem fomentar la consciència sobre els desafiaments que encara hem d’afrontar i promoure l’equitat de gènere a tots els àmbits de la vida».

La programació comença avui mateix amb un contacontes per la igualtat a la Biblioteca Manel Garcia Grau i continuarà la setmana que ve amb una lectura de poesia feminista amb Alicia Coscollano com a escriptora convidada. També la setmana que ve, dimecres, s’inaugurarà l’exposició de fotografia ‘El canon soterrat’, amb la col·laboració d’Eva Menacho. Totes aquestes activitats estan organitzades per l’associació cultural l’ÍBERA.

Ja dijous arribarà un dels plats forts de la programació, el monòleg ‘Humor negra’ de l’activista equatoguineana Assari Bibang, on, a través de l’humor, parla del que significa ser dona, negra i immigrant a Espanya.  

El mateix dia 8, divendres, se celebrarà l’acte institucional per a commemorar el dia de la Dona, que comptarà amb la presència en directe de Ràdio Benicarló i el magazín ‘Veus de casa’. I per la tarde, un concert de música de cambra organitzat pel Conservatori Mestre Feliu amb un repertori de peces recuperades de dones compositores de totes les èpoques.

Ja per a finals de març i el mes d’abril, hi haurà presentacions de llibres, xarrades i la tradicional Volta a Peu, que tancarà la programació el 28 d’abril.

L’alcalde ha convidat la ciutadania a participar activament de tots els actes i ha reconegut que «estem en un món que evoluciona constantment, i és molt important, pot ser més que mai, reafirmar el nostre compromís amb la igualtat i la no discriminació». «A Benicarló —ha subratllat— entenem que la igualtat no és només una meta, sinó un camí que transitem junts», ha assenyalat Cerdá.

Pujar