elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló posa en marxa una nova campanya contra el mosquit tigre

Benicarló posa en marxa una nova campanya contra el mosquit tigre
  MÉS FOTOS
  Benicarló posa en marxa una nova campanya contra el mosquit tigre - (foto 2)

  La Regidoria de Medi Ambient està coordinant una nova campanya de tractament i control del mosquit tigre en focus sensibles a la proliferació de l'insecte, especialment en embornals i zones d'aigua estancada. Aquesta setmana s'està realitzant el quart tractament preventiu d'aquest any.

  Des de finals del mes d'abril, l'Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està duent a terme diferents treballs de tractament i control del mosquit tigre. El tractament, que efectua l'empresa encarregada del control de l'insecte, consisteix a aplicar un producte antilarvari ecològic que es diposita en els embornals de tot el municipi i també en zones d'aigua estancada (lleres de rius després d'episodis de pluja, zones de recàrrega de vehicles, la desembocadura del Barranquet, fonts amb poca circulació d'aigua, etc.).

  El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, ha constatat que «des de finals d'abril estem efectuant tractaments periòdics i aquesta setmana anem ja pel quart tractament preventiu». Bueno ha recordat que «a banda dels tractaments, és molt important la responsabilitat dels ciutadans a l'hora d'evitar la proliferació del mosquit tigre», tant a les cases com als jardins i piscines. El regidor ha remarcat que «hem d'evitar l'acumulació de xicotetes quantitats d'aigua estacada en pots, cossiets, gerros, pneumàtics o altres recipients que són focus de cria d'aquesta espècie».

  Des de la Regidoria de Medi Ambient es recorda també que el mosquit tigre té una activitat diürna i un comportament agressiu, amb picades més nombroses i doloroses que les dels mosquits autòctons i que fins i tot travessen la roba. El mosquit tigre posa els ous dins de recipients o elements de l'exterior que acumulen aigua: joguets, cendrers, poals, cossiets, piscines de plàstic, safarejos, dipòsits d'aigua, bidons, canaleres, abeuradors per a animals de companyia o gerros del cementeri, entre d'altres. «Per a evitar la seua proliferació -ha subratllat Ximo Bueno- cal buidar aquest recipients dos vegades per setmana, posar-los de cap per avall o tapar-los amb tela mosquitera».

  Amb aquests consells i l'edició d'un cartell informatiu, la Regidoria de Medi Ambient continua amb la campanya preventiva que ja va iniciar l'any passat i que és imprescindible per a evitar al màxim la proliferació del mosquit tigre.

  Pujar