elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló ret homenatge pòstum a cinc ciutadans posant el seu nom a nous carrers

Benicarló ret homenatge pòstum a cinc ciutadans posant el seu nom a nous carrers
  • Els carrers, situats a la partida Povet, portaran els noms de Caporal Martín, Maria Manyà, Sion Ferrer, María Teresa Traver i José Palanques. Aquestes propostes han estat aprovades per unanimitat pel Ple ordinari d’ahir dijous

El Ple ordinari del mes de febrer ha aprovat per unanimitat la proposta de distincions per al nomenament de cinc carrers de la ciutat amb el nom de cinc persones que han destacat per la seua activitat o pels seus serveis i mèrits cap a la ciutat. Els carrers estan projectats en la reparcel·lació de la partida Povet.

El primer nom és el de Manuel Martín Fernández, nascut a Villa Sanjurjo (Marroc) l’any 1942. Va ingressar en la plantilla de l’Ajuntament de Benicarló com a policia local el 1975 i va ascendir a caporal l’any 1978. La matinada del dia 26 de setembre de l’any 1985 va ser assassinat en acte de servei, i la corporació municipal li va concedir a títol pòstum el nomenament de Fill Adoptiu de la Ciutat de Benicarló. El carrer s’anomenarà «CARRER DEL CAPORAL MARTÍN».

El segon nom és el de Maria Ferrer Tolsa, més coneguda com a Maria Manyà, mestra i primera regidora dona de la democràcia a Benicarló (1979-1987). Nascuda a l’any 1934, va poder estudiar i treballar com a mestra des dels 19 anys. Des de 1957, i durant 35 anys, va exercir com a parvulista al que avui és el Col·legi Públic Marques de Benicarló, i es va jubilar el curs 1994-1995. El carrer portarà el nom de «CARRER DE MARIA MANYÀ (MARIA FERRER)».

El tercer nom és el de Encarnación Ferrer Torres, més coneguda com a Sion. Nascuda a Benicarló l’any 1927, va ser una referent molt destacat en el desenvolupament del comerç local i una persona molt vinculada al teixit associatiu social, cultural, esportiu i religiós del municipi, i a la seua evolució. Va ser una dona d’acció, valenta, lluitadora i defensora de la família i la justícia. El carrer s’anomenarà «CARRER DE SION FERRER».

El quart nom és el de María Teresa Traver Bueno, nascuda a Benicarló l’any 1954 i regidora de la corporació municipal durant 16 anys (1991-2007). María Teresa Traver va ser una de les màximes impulsores de la Festa de la Carxofa. Agricultora de professió, va contribuir a la creació de l’Associació de la Dona Llauradora i del Consell Agrari Municipal, i va aconseguir els màxims distintius de qualitat per a la carxofa de Benicarló: primer el Segell de Qualitat i després la Denominació d’Origen. El nom del carrer serà «CARRER DE MARÍA TERESA TRAVER».

El cinquè i últim nom és el de José Palanques Esteller, nascut a Benicarló l’any 1925. Palanques va exercir de periodista amb una llarga trajectòria i va col·laborar en diaris com Levante, Mediterráneo, Castellón Diario i Marca entre altres, a més de revistes de tirada nacional com Hola o Lecturas. A més, també es va dedicar a la radiodifusió local i nacional (RNE), encara que la seua major obra va ser el Fons Documental José Palanques, de la Fundació Caixa Benicarló, amb quasi 22.000 fotografies. El carrer es denominarà «CARRER DE JOSÉ PALANQUES».

Pujar