elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló gaudix de la festa de Sant Antoni, declarada d'interés turístic provincial

Benicarló gaudix de la festa de Sant Antoni, declarada d'interés turístic provincial
  • La foguera i la benedicció dels animals van ser els esdeveniments més multitudinaris d'esta tradicional celebració

Amb motiu de les festes de Sant Antoni, Benicarló va organitzar un intens programa d'actes que va culminar amb la tradicional foguera i cercavila dels animals, una celebració que va comptar amb un divertit cartell il·lustrat per Dana Domingo Feliu, de sisé curs de primària de la Verge de la Consolació.

Així, el diumenge 7 de gener a la vesprada va tindre lloc la ‘embolicà’ de cocs en el magatzem de la mar i el dissabte 13 de gener, el restaurant Edén de Peníscola va acollir un menjar de germanor.

El dimecres 17 de gener, festivitat de Sant Antoni, els mayorales van assistir a la missa en honor al patró dels animals a l'església de Sant Bartolomé juntament amb la Dama, María Senar Mascarell, i l'Homenatge, Guillermo Palau Fuster i Tere Melet Ortiz. També van assistir l'alcalde, Juanma Cerdà i el regidor d'Agricultura, Borja Castell.

Després de la missa, oficiada per mossén Carlos García, es van beneir els rotllos que van engalanar l'altar i les estampes de la festa de 2024, a més de diverses figures del sant.

Així mateix, el dijous 18 de gener, la dama María Senar Mascarell i els mayorales van visitar les entitats i col·legis de la ciutat per a repartir les típiques coques i el cap de setmana del 19 i 20 de gener van arribar els actes centrals de la festa de Sant Antoni Abat de Benicarló, declarada d'interés turístic de la província.

La pluja va obligar a moure els actes de divendres al dissabte. Així, la tradicional foguera en la plaça de Sant Bartolomé i la cremà es van realitzar el dissabte 20 de gener, jornada en la qual també va tindre lloc la missa en honor a Sant Antoni i la tradicional benedicció dels animals.

Així mateix, el Club Colombòfil Missatger de Benicarló va obsequiar als presents amb una gran solta de coloms.

A la vesprada, va arribar la tradicional cavalcada en la qual la confraria va retre homenatge a Guillermo Palau Fuster i María Teresa Melet Ortiz com a reconeixement a la seua aportació a la festa de Sant Antoni.

MÉS FOTOS
Benicarló gaudix de la festa de Sant Antoni, declarada d'interés turístic provincial - (foto 2)
Benicarló gaudix de la festa de Sant Antoni, declarada d'interés turístic provincial - (foto 3)
Benicarló gaudix de la festa de Sant Antoni, declarada d'interés turístic provincial - (foto 4)
Benicarló gaudix de la festa de Sant Antoni, declarada d'interés turístic provincial - (foto 5)
Pujar