elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló fomenta l’ocupació a través d’un servei d’orientació laboral

Benicarló fomenta l’ocupació a través d’un servei d’orientació laboral
  • L’Agència de Col·locació de l’Ajuntament de Benicarló disposa d’un servei que ofereix orientació laboral, orientació formativa, itineraris personalitzats d’inserció i acompanyament individualitzat

 

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, ha presentat avui el programa ‘T’orientem’, un servei d’orientació laboral pensat per a totes aquelles persones desocupades que necessiten assessorament i acompanyament en la cerca d’ocupació.

Tal i com ha explicat el regidor, «el programa ofereix un ampli ventall de serveis, des d’ajuda per a  elaborar un currículum o per a preparar una entrevista de treball fins a informació sobre l’oferta formativa existent o per a accedir als diferents portals i plataformes d’ofertes d’ocupació».  «A més —ha insistit el regidor—, també oferim ajuda per a renovar la demanda d’ocupació a Labora o per a inscriure’s en les diferents ofertes de treball».

«El que volem —ha dit Román Sánchez— és centralitzar en un únic servei tots els recursos que tenim disponibles per a les persones que busquen treball».

Així, des del programa ‘T’orientem’ s’ofereix acompanyament individualitzat, eines i recursos de formació i d’ocupació i itineraris personalitzats que permeten desenvolupar les competències personals i professionals de cadascú. Tot, amb l’objectiu d’afavorir i facilitar al màxim l’accés al mercat de treball.

El servei depèn de l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament de Benicarló i en pot fer ús qualsevol persona en actiu o en situació d’atur inscrivint-se a través del telèfon 964 47 05 97, el correu electrònic correu.aodl@benicarlo.org o acudint presencialment a les oficines municipals de la Cambra Agrària (c. de César Cataldo, 2).

El regidor ha recordat que des de l’Agència de Col·locació també es gestionen ofertes d’ocupació procedents d’empreses privades i ha fet una crida als diferents sectors empresarial «per a què ens facen arribar les seues ofertes, de manera que nosaltres les puguem publicitar i posteriorment fer-ne el triatge i la preselecció de candidats».

La desocupació a Benicarló recupera les xifres prepandèmia

Román Sánchez ha aprofitat la compareixença per a parlar de les dades d’ocupació a Benicarló. «Segons les dades del mes d’abril, tenim un total de 1.622 persones desocupades a Benicarló, una xifra que ens indica que estem recuperant nivells d’ocupació anteriors a la pandèmia». El regidor ha assenyalat que «el 2021, eren 2.206 les persones desocupades».

«La dada negativa —ha remarcat— és que de les 1.622 persones desocupades, 1.002 son dones, la qual cosa representa un 62%». «Evidentment —ha dit—, aquest és un problema que haurem de treballar a fons i combatre amb tots els recursos al nostre abast».

Pujar