elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló es convertirà en la capital del ciclisme aquest cap de setmana

Benicarló es convertirà en la capital del ciclisme aquest cap de setmana
  • La II Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló «Desafío Maestrat» reunirà més de 400 participants aquest dissabte

  • Diumenge tindrà lloc al 46a edició de la Ronda Ciclista al Maestrat

 

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la diputada de Turisme, Virginia Martí, i el president de la Unió Ciclista Benicarló, Héctor Ballester, han presidit avui la presentació de les dos proves esportives que convertiran Benicarló en la capital del ciclisme aquest cap de setmana: la II Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló i la 46a Ronda Ciclista al Maestrat.

L’acte ha comptat també amb la presència dels regidors d’Esports, Fernando Jovaní, i de Turisme, Isabel Cardona, i de les forces de seguretat, representades en el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i el tinent de Tràfic de Benicarló, Emilio Aznar, que han treballat durant les últimes setmanes en la preparació de les dos curses.

Miralles ha agraït precisament «l’esforç de totes les persones i entitats implicades en l’organització de dos esdeveniments d’aquesta envergadura» i s’ha mostrat molt satisfeta pel fet que Benicarló siga «el centre del ciclisme de la comarca, pel nivell de promoció turística que això suposarà»

En aquest sentit s’ha pronunciat també la diputada de Turisme, que ha remarcat que «aquest tipus d’esdeveniments son un aparador per a la nostra província» i ha subratllat la potencialitat de Benicarló «tant en la vessant esportiva com en la vessant gastronòmica, que són precisament dos dels principals eixos estratègics del Patronat Provincial de Turisme».

Pel que fa a les proves, la Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló «Desafío Maestrat», amb sortida i arribada a Benicarló, ha previst dos recorreguts: un de 170 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 2.328 metres, i un altre de 112 quilòmetres amb un desnivell de 1.282 metres. La prova, que tindrà més de 400 participants, comptarà amb tres punts d’avituallament i passarà pel port de muntanya de l’alt de la Mirona.

La previsió és donar la sortida dissabte a les 8.00 hores i que els primers participants arriben a Benicarló sobre les 13.00 hores». Tot i això, l’activitat ja començarà aquesta vesprada, amb l’entrega dels dorsals, la presentació de la prova i l’explicació de tots els detalls.

Pel que fa a la Ronda Ciclista al Maestrat, que es va aconseguir recuperar l’any passat, arriba enguany a la 46 edició. Seran 70 quilòmetres i un total de 12 localitats de tot el Baix Maestrat per les quals passarà una de les curses amb més tradició de tota la Comunitat Valenciana.

Pujar