elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló aposta per unes festes sense agressions sexistes i per un consum responsable

Benicarló aposta per unes festes sense agressions sexistes i per un consum responsable
  • La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives insisteix en el missatge de què la festa i l’oci han de ser espais segurs i lliures d’agressions sexistes

  • El recinte de penyes i la plaça de la Constitució comptaran amb un Punt Violeta i LGTBI

MÉS FOTOS
Benicarló aposta per unes festes sense agressions sexistes i per un consum responsable - (foto 2)
Benicarló aposta per unes festes sense agressions sexistes i per un consum responsable - (foto 3)

 

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, acompanyada del vicepresident de la Coordinadora de Penyes, Antonio Albiol, i el vocal de la Comissió de Festes, Carlos Sánchez, ha presentat dos campanyes de prevenció i sensibilització que es duran a terme amb motiu de les Festes Patronals, que enguany se celebraran del 19 al 28 d’agost.

Les dos campanyes tenen com a objectiu la prevenció. D’una banda, sobre el consum abusiu d’alcohol i altres drogues i, de l’altra, sobre les violències masclistes i lgtbifòbiques que es poden donar en els espais d’oci.

«Som plenament conscients —ha reconegut la regidora— de la necessitat de treballar aquests dos missatges entre el públic més jove, però no només». «També les persones adultes —ha dit Gemma Cerdà—, les famílies, els locals d’oci... Tots tenim la nostra responsabilitat a l’hora d’aconseguir unes Festes segures i uns espais d’oci lliures d’agressions».

Missatges com «no em cal beure per a divertir-me», «l’alcohol mai justifica una agressió» o «les drogues no sols t’afecten a tu» es distribuiran a través de cartelleria i altres elements que seran visibles en tot el recinte de penyes.

D’altra banda, es repartiran fullets informatius, adhesius i polseres amb informació sobre violència de gènere o submissió química, i s’instal·larà un Punt Violeta i LGTBI en cap de setmana a la plaça de la Constitució i al recinte de penyes que realitzarà tasques d’informació i sensibilització i també orientació a les persones que hagen pogut patir una agressió.

La regidora s’ha mostrat especialment preocupada amb els casos de punxades i ha assegurat que «la submissió química no és més que una nova forma de violència cap a les dones i una reformulació del masclisme i del control sobre les dones».

Des de la Coordinadora de Penyes i la Comissió de Festes, s’han mostrat disposats a col·laborar en la difusió de les campanyes. «Som els primers interessats —ha dit Antonio Albiol— en què el recinte de penyes siga un lloc 100% segur». «Volem tornar a la normalitat, però de manera segura», ha finalitzat.

També Carlos Sánchez s’ha pronunciat en el mateix sentit. «Aquestes campanyes son una bona manera de sensibilitzar els joves i, per tant, de viure les festes amb la major harmonia».

Pujar