elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benicarló aposta per la formació i els valors en la I Setmana de la Joventut

Benicarló aposta per la formació i els valors en la I Setmana de la Joventut
  • Del 9 al 12 d’abril Benicarló viurà la I Setmana de la Joventut, amb activitats formatives, educatives, esportives i gastronòmiques

Benicarló celebrarà del 9 al 12 d’abril la I Setmana de la Joventut amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament personal i social dels joves, promoure la seua participació activa en la societat i potenciar l’intercanvi d’experiències i i la interacció.

El regidor de Joventut, Carlos Delshorts, acompanyat del president de l’associació Vinacae, Javier Buj, i del cap d’estudis de l’IES Joan Coromines, Eloi Forés, ha presentat avui la programació d’aquesta iniciativa que tindrà com a protagonistes els joves, «que són el present i el futur de la nostra societat», ha assenyalat el regidor. «El que volem —ha dit Carlos Delshorts— és que els joves tinguen l’oportunitat de conèixer diferents valors en diferents àmbits com l’educatiu, el social, l’esportiu o el gastronòmic, i per això hem comptat amb diferents professionals tant de la nostra ciutat com de fora».

Un dels plats forts de la Setmana de la Joventut seran les Jornades de Convivència Educativa i Social, organitzades amb l’associacó Vinacae, que comptaran amb un ambiciós programa de sessions d’educació emocional que s’allargarà durant tres dies i que anirà adreçat a alumnat de primària, secundària i batxillerat. Les Jornades se celebraran els dies 9, 10 i 11 d’abril a l’Auditori Pedro Mercader i comptaran amb la participació de terapeutes emocionals, psicopedagogs, orientadors i educadors.

En paral·lel, també s’ha organitzat per al 10 d’abril una demostració gastronòmica per a públic juvenil en la qual els xefs Ivan Aleman i Anay Bueno, ajudats per la dietista Silvia Serrano, cuinaran en directe diversos plats recomanables per a la dieta de les persones més joves, adaptats al seus gustos i les seues necessitats nutricionals, incidint en la cuina d’aprofitament i en la necessitat d’aprofitar els aliments de casa i del mercat per evitar el malbaratament alimentari.

L’endemà, dijous, hi haurà una xarrada per a públic juvenil a càrrec de l’associació ABRIL sobre els orígens de Benicarló, amb referències als primers documents en els quals Benicarló apareix com una alqueria musulmana.

El mateix dia, per la tarde, a la plaça de la Constitució s’ha previst una jornada de promoció de l’esport, on diversos clubs locals donaran a conèixer la seua activitat per a què els més joves s’animen a practicar esport com una opció alternativa d’oci.

Els participants podran gaudir d'exhibicions del Club Màbel i l’Escuela de Baile Urbano Muévelo, jugar al tennis de taula, als escacs, tirar a cistella amb jugadors del primer equip de basquet LEB Plata o participar en una classe de jumple.

La Setmana de la Joventut finalitzarà amb la Fira Intercomarcal d’Oferta Formativa, que posarà a l’abast de l’alumnat de secundària i batxillerat tota l’oferta d’estudis postobligatoris disponibles en els centres educatius del nostre territori (Baix Maestrat, els Ports i Montsià), que ofereixen més de 80 cicles formatius pertanyents a 30 famílies professionals.

Pujar