Arranca la segona edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló
L'Ajuntament de Benicarló ha publicat les bases de la segona edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, en les modalitats d'àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic. Després de l'èxit de la primera edició, l'esdeveniment literari busca consolidar-se com a potencial econòmic, cultural i turístic de la ciutat.
Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló tornen amb força, amb algunes novetats respecte de l'anterior edició i amb l'objectiu de situar la ciutat com a capital i referent creatiu del territori. L' alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor de Cultura, Josep Barberà, i el director de publicacions d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, han presentat aquest matí les línies mestres de la segona edició dels Premis, «un fet cultural que referma la seua vocació de motor de desenvolupament imprescindible», tal i com ha assenyalat l'alcaldessa.
Els Premis presenten quatre modalitats: àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, narrativa memorialística i llibre gastronòmic, i busquen una projecció nacional i internacional. Paral·lelament a aquestes aspiracions globals, enfonsen també la seu arrel en la promoció del teixit econòmic de la ciutat i del territori, perquè tal com ha apuntat l'alcaldessa, «si volem que Benicarló siga una ciutat excel·lent a tots els nivells, hem de ser-ho també en els terrenys de la cultura, on els Premis juguen un importantíssim paper». L'alcaldessa ha reiterat l'agraïment a les empreses i institucions que patrocinen els Premis (IFF, Ashland Chemical, Caixa Benicarló i Diputació de Castelló) i ha remarcat que «s'està treballant amb nombroses entitats i institucions que col·laboraran en l'organització i projecció dels premis».
L'èxit de la primera edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que s'ha vist confirmada per l'excel·lent recorregut en els circuits literaris de les obres premiades, ha animat a l'Ajuntament a equiparar totes les modalitats amb la mateixa dotació econòmica, que serà de 5.000 euros. A més, s'han refet les bases del premi del llibre gastronòmic, al qual se suma l'epígraf «carxofa de Benicarló», i centra la seua temàtica en la cuina del territori. El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha explicat que aquest canvi «ubica la temàtica del premi en el nostre espai gastronòmic, que comptarà amb una nova ferramenta promocional». Barberà ha anunciat també que l'edició de 2017 «portarà canvis que integraran els premis en l'estratègia de promoció del turisme cultural a Benicarló». El regidor s'ha sumat a l'agraïment que ha fet l'alcaldessa a les empreses i institucions que patrocinen els Premis i ha destacat la implicació de la Diputació de Castelló.
El director de publicacions d'Onada Edicions, encarregada de la difusió, disseny i distribució de les obres premiades, ha subratllat que «la voluntat de projecció d'un poble ha de passar per la qualitat dels seus productes, i per això aquests premis han nascut amb vocació d'excel·lència». Pradilla ha dit també que «relacionar el nom de Benicarló amb temàtiques culturals d'alt nivell literari provocarà un retorn econòmic a mig termini que beneficiarà a tots els sectors».