16 de novembre de 2019 16/11/19

Actes culturals i festius per a commemorar el Nou d'Octubre

Actes culturals i festius per a commemorar el Nou d'Octubre - (foto 1)

  Amb motiu de la celebració del Nou d'Octubre, Benicarló ha programat diversos actes culturals i festius: un correfoc, un concert de Pepet i Marieta i els actes institucionals de la diada. El tradicional Correllengua comptarà enguany amb l'actuació teatral de Muniatto Xou.

  Els actes commemoratius de la diada del Nou d'Octubre començaran enguany divendres 7 d'octubre amb l'arribada de la flama del Correllengua, que sortirà des del Mucbe i passarà per la plaça de la Constitució fins arribar a la plaça de Sant Bartomeu. Allí tindrà lloc la lectura del manifest en defensa de la llengua i una actuació teatral per a xiquets i xiquetes a càrrec de Muniatto Xou. L'acte comptarà amb la participació de totes les escoles de Benicarló i dels usuaris del Centre Ocupacional Maestrat IVAS (Institut Valencià d'Acció Social).

  La vespra, el dia 8, tindran lloc els actes més festius: un correfoc a càrrec de la Falla Els Cremats (a les 21.30 hores des de la plaça de Sant Bartomeu) i el concert del grup Pepet i Marieta, a partir de les 22.30 hores a la plaça de Sant Bartomeu.

  Els actes més institucionals tindran lloc diumenge dia 9. A les 11.30 hores s'ha programat la cercavila festiva, amb sortida des de l'Edifici Gòtic i amb l'acompanyament de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Danses la Sotà. El final de la cercavila serà la plaça de Sant Bartomeu, on tindrà lloc l'acte institucional.

  Com ja és tradicional, a les 10.00 hores s'ha programat la Marxa popular ciclista pels carrers de la ciutat, amb sortida des de la plaça de la Comunitat Valenciana.

  ocultar
  Actes culturals i festius per a commemorar el Nou d'Octubre
  Pujar