elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els arrossers protesten contra els supermercats que venen arròs asiàtic com si fora valencià

Els arrossers protesten contra els supermercats que venen arròs asiàtic com si fora valencià
  • La convocatòria és este dimarts 26 de març a les 10.00 hores a Alfafar

Un grup d'arrossers descontentaments convoquen demà dimarts 26 de març, a les 10 hores, una concentració de protesta enfront del supermercat ALDI d'Alfafar per no especificar en els seus paquets d'arròs el país d'origen. Denunciaran que “supermercats com este venen arròs asiàtic com si fora valencià (indicant en l'etiqueta únicament el distribuïdor local i fins i tot fotos identificatives de la Comunitat Valenciana), la qual cosa arruïna als productors i enganya els consumidors”.

Els agricultors repartiran fulls volants en les quals explicaran que “les massives importacions estan afonant la campanya de l'arròs. Distribuïdores valencianes han inundat el mercat amb arrossos asiàtics mentres els magatzems continuen plens a l'espera de vendre a un preu digne. A diferència de l'arròs europeu que complix els màxims estàndards de qualitat, Myanmar i Cambodja usen productes químics nocius per a la salut que estan prohibits a la UE, cultiven de manera insostenible per al medi ambient i vulneren els drets humans”.

Per això, els arrossers demanaran al consumidor que “comprova l'origen i, si no està, exigeix-lo, que no et donen gat per llebre. Compra arròs valencià, menja sa i segur, potència l'economia de la teua terra i salva els aiguamolls valencians dels quals depén el cultiu de l'arròs”.

Pujar