elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba la tripledemia: la combinació perfecta de grip, grip A i covid

Arriba la tripledemia: la combinació perfecta de grip, grip A i covid
  • La Ministra de Sanitat plantejarà aquest dilluns a les comunitats autònomes la volta de les màscares a farmàcies, centres sanitaris i sociosanitaris

Grip, grip A i covid. Estem en plena ona d'una combinació perfecta de virus respiratoris que està col·lapsant la sanitat a Espanya i que davant la incidència en la Comunitat Valenciana ha obligat la conselleria de Sanitat a imposar l'obligatorietat de les màscares en centres de salut i hospitals.

Així ho anunciava el govern valencià el passat 5 de gener davant l'ona de contagis pel repunt d'infecció per virus respiratoris.

De fet, per a aquest dilluns s'ha convocat de manera urgent el Consell Interterritorial de Salut en el qual s'espera que la ministra, Mónica García, proposava l'obligatorietat de les màscares en farmàcies, centres sanitaris i sociosanitaris.

Cal assenyalar que la incidència d'infeccions respiratòries en la Comunitat Valenciana és de 1.501 casos per cada 100.000 habitants.

Davant aquesta situació, la conselleria de Sanitat va establir l'obligatorietat de l'ús de màscares en centres sanitaris i sociosanitaris en les següents situacions: 

  • Persones simptomàtiques quan estiguen en espais compartits
  • Professionals que atenen casos simptomàtics
  • Persones que treballen en Unitats de Vigilància intensiva i Unitats amb  PacientesVulnerables
  • En les urgències hospitalàries o d'atenció primària
  • En els llocs on es concentren pacients i familiars (sales d'espera d'atenció primària, de consultes hospitalàries…)

Vacuna sense Cita Prèvia

D'altra banda, la Conselleria de Sanitat recorda que, com va anunciar aquest dijous el conseller Marcià Gómez, els centres de salut administraran a partir del pròxim dilluns, 8 de gener, les dosis de les  vacunes enfront de grip i COVID-19 sense necessitat de cita prèvia, amb la finalitat de promoure la immunització de la població davant el repunt d'infeccions respiratòries. 

Així mateix, la Conselleria ha adoptat una sèrie de mesures assistencials especials davant el repunt de les infeccions respiratòries pròpies d'aquest període hivernal.

Aquestes mesures van ser acordades en la reunió mantinguda aquest dimecres entre el conseller de Sanitat, Marcià Gómez, el director de l'Oficina de Coordinació i Integració Sociosanitària de la Comunitat Valenciana, Manuel Escolano, i representants de les direccions generals d'Atenció Hospitalària i Gestió Econòmica, Contractació i Infraestructures.

D'aquesta manera, en la citada reunió es van abordar els problemes que, any rere any sorgeixen davant els pics estacionals d'especial demanda assistencial com l'actual o els que es preveu que es registren en les pròximes setmanes.

Pujar