elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba una ponentà a València que dispararà els termòmetres per damunt dels 30ºC aquest dimecres

Arriba una ponentà a València que dispararà els termòmetres per damunt dels 30ºC aquest dimecres
  • Malgrat la dita d''abril plujós', des de començament de mes no ha caigut ni una gota

Abril no està sent 'plujós' com diu la dita. Ha plogut poc, només els xàfecs febles que es van registrar el primer dia del mes a l'interior nord de Castelló, però sense pluges a la resta del territori fins ara. Sí que està sent calorós, o almenys ho serà en les properes hores.

I és que, segons avança l'Agència Estatal de Meteorologia, aquest dimecres canvia la situació i el vent girarà a ponent, de manera que les temperatures ascendiran al litoral, superant-se els 30 ºC. Aquesta ponentà, com es diu col·loquialment, es notarà especialment en moltes localitats del litoral valencià i alacantí i en zones baixes del prelitoral.

En concret, segons la previsió d'Aemet, a València capital arribarem als 32 ºC ia Alacant als 30 ºC. A la zona de Castelló es lliuren de temperatures tan elevades per a aquesta època de l'any i es quedaran en els 25ºC de màxima. Sí que estarà en alerta aquesta província per cops molt forts de vent del nord-oest al nord de Castelló a últimes hores de dimecres.

Ja de cara a dijous el vent de ponent ens abandonarà i s'esperen temperatures en descens, de manera notable les màximes; a zones litorals les mínimes patiran pocs canvis. Seguirà l´alerta a Castelló a primera hora per les fortes ratxes de vent previstes.

Pujar