elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els trams més perillosos de les carreteres valencianes durant les vacances

Aquests són els trams més perillosos de les carreteres valencianes durant les vacances

  L'estiu se situa com l'època més perillosa de l'any per a conduir. En aquest període vacacional les imprudències, la densitat de trànsit i la fatiga per la duració dels desplaçaments fan que la taxa de morts per dia siga un 20% més alta que en període no vacacional.

  En els últims 10 anys, s'han registrat més de 165.00 accidents en el període estival, dels quals més de 3.300 persones van morir i altres 234.000 van resultar ferides en tota Espanya.

  La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més trams crítics en període vacacional, superada només per Catalunya i Andalusia.

  Sumant els quatre períodes vacacionals comuns a Espanya (Setmana Santa, estiu, Pont de desembre i Nadal), els trams de carretera amb més morts en la Comunitat Valenciana en l'última dècada en aquesta mena de desplaçaments se situen en l'Autovia del Mediterrani.

  Concretament en l'A-7 en el límit entre Alacant i València (km. 517- 530 d'Atzeneta del Maestrat d'Albaida a Ontinyent) i en l'A-7 a València (km. 310- 328 de Puçol a Paterna i km. 365- 376 d'Alginet a L'Alcúdia).

  Aquests tres punts, de fet, es troba en el Top 7 dels trams de 20 quilòmetres més perillosos, segons les estadístiques de la DGT de 2012 a 2021. El tram d'Atzeneta del Maestrat d'Albaida-Ontinyent ha deixat en aquesta dècada set morts en quatre accidents, el de Puçol-Paterna sis morts en cinc accidents mortals i el d'Alginet-L'Alcúdia fins a sis morts.

  D'altra banda, els conductors valencians tenen molt a millorar quant a la responsabilitat al volant, ja que més de 1,8 milions (60%) reconeixen que no segueixen les recomanacions de descans. A més, 1,7 milions (56%) afirmen superar els límits de velocitat camine de vacances i quasi 535.000 (18%) confessen beure alcohol durant els viatges d'eixida i retorn de l'estiu.

  9 consells per als viatges per carretera

  L'Operació Eixida que es viu cada estiu augmenta el risc, per la qual cosa és aconsellable tindre en compte una sèrie de recomanacions per a reduir la perillositat al volant en aquestes dates tan assenyalades.

  • Compte amb els moments “punta”. El dia de la setmana amb més desplaçaments és el divendres i el que menys el dimarts.
  • Planifica la teua ruta. Abans de començar la ruta pensa on pararàs i on pots repostar.
  • Descansar és fonamental. Descansa cada 200 quilòmetres com a màxim. Intenta alternar-te amb un altre passatger.
  • L'equipatge sempre bé subjecte. Mai cal deixar objectes solts a l'interior.
  • Compte amb els menjars. Evita menjars copiosos abans de conduir i, per descomptat, no begues gens d'alcohol.
  • Roba adequada. És molt important portar roba còmoda i calçat adequat per a conduir, no utilitzes xancletes ni similars.
  • Compte amb la calor. Mantindre la temperatura entre 21 °C i 23 °C.
  • Atenció amb els xiquets. Han de viatjar en un SRI apropiat al seu pes i altura.
  • Més que mai compleix les normes. No superes els límits de velocitat i tingues molta prudència en els avançaments.

  Pujar