elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els Pobles Més Bonics de la Comunitat que no et pots perdre per Setmana Santa i Pasqua

Aquests són els Pobles Més Bonics de la Comunitat que no et pots perdre per Setmana Santa i Pasqua
  • Envoltats de naturalesa, amb gran patrimoni cultural i en enclavaments únics, aquests llocs no et deixaran indiferent


L'arribada de la Setmana Santa és el moment ideal per a fer una escapada sense la necessitat d'anar-se molt lluny. Ací dins de la Comunitat Valenciana hi ha poblets autèntics per la seua bellesa, història i encant que atrapen a tot el que els visita. Són els Pobles Més Bonics de la Comunitat, per la qual cosa aquestes pasqües no et quedes a casa, muntant en el cotxe o el transport públic i sal a visitar-los.

Els 5 Pobles Més Bonics de la Comunitat Valenciana

Culla, situat a la província de Castelló, és famós pels seus apassionants paisatges embolicats per la naturalesa de l'Alt Maestrat. La història és el seu punt fort, perquè compta amb diversos abrics d'art rupestre (declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO) així com restes de diversos poblats de l'edat del bronze i ibers.


A més, posseeix un gran castell que va jugar un gran paper estratègic, convertint-se en terra de frontera entre els segles XI i XII. El seu centre històric és parada obligatòria, ja que està declarat Bé d'Interés Cultural i permet contemplar restes de les muralles i torrasses del segle XIII, l'arc de la Porta Nova, l'Església Parroquial d'El Salvador, el Graner del Comendador i l'Antic Hospital del segle XIV.
Al mateix temps ofereix activitats com una visita a l'Observatori Astronòmic Turístic de Culla on se situa un dels millors miradors de la comarca del Maestrat. Es pot gaudir d'una ruta templera, del Parc Miner i d'una ruta templera pel municipi.

Una altra de les localitats imprescindibles per a anar aquestes festes és El Castell de Guadalest, situat a Alacant, és un dels pobles que més turisme atrau de la Costa Blanca. Conegut per les seues cases enclavades en les roques de les serres de Xortà i Serrella al nord i la serra Aitana al sud. Està format per dos barris: el del castell, penjat a la part alta de la penya i protegit per l'antiga muralla, conserva tot el seu sabor medieval; i, el del Raval, construït posteriorment a les faldes de la muntanya. Els seus monuments més famosos són el castell i una presó del segle XII al costat de l'Ajuntament.

Història, tradició i gastronomia; el secret de Morella

Després d'aquest, apareix Morella a Castelló, on les seues setze torres, sis portals i quasi dos quilómetres de muralla configuren una silueta única, coronada per l'imponent castell que ha sigut declarada Conjunt Historicoartístic. També és Patrimoni de la Humanitat amb el premi Patrimoni i que posseeix la declaració de la UNESCO en l'abric rupestre de Morella la Vella. Aquest municipi té innombrables llocs que visitar com el Castell de Morella, l'Església Arxiprestal Santa María la Major, el Museu del Temps amb Dinosaures o el Convent de San Francisco. La seua gastronomia és única i entre els seus plats tradicionals destaquen la croqueta morellana, la tòfona, els formatges, embotits i les seues postres com els flaons.


En quart lloc, no podia faltar Penyíscola situat també a Castelló és un poblet de cases blanques amb platges i un gran castell des d'on es poden apreciar unes vistes sorprenents. Els seus estrets carrerons empinats, entre les quals destaca la Casa de les Petxines han servit d'escenari per a nombroses pel·lícules nacionals i internacionals. A més, entre les quals sobreïx es troba la Platja del Nord amb vista a la Serra Irta.


Finalment, no t'oblides de viatjar fins a Vilafamés, situat a l'interior de Castelló es troba a 25 km de la ciutat. Es tracta d'un municipi amb origen àrab, però àmplia tradició cristiana, on les esglésies i les ermites tenen un paper fonamental.
Respecte a aquestes, l'Església de l'Asunción es va construir l'any 1594, sorprén per la seua gran grandària va rostir com per albergar en la sagristia un museu amb interessants peces d'orfebreria, pintura i indumentària litúrgica. D'altra banda, es troba l'Ermita de Sant Ramon, una ermita senzilla del segle XVII que només obri un dia a l'any, el 31 d'agost, dia de Sant Ramón Nonato.
Finalment, el castell de Vilafamés és d'origen àrab, ha patit diferents reformes al llarg de la seua història i importants atacs durant les guerres carlistes.


Pujar