elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquests són els ajuntaments valencians més i menys transparents

Aquests són els ajuntaments valencians més i menys transparents
  • Dyntra ha publicat un llistat en el qual es pot veure que municipis compleixen més indicadors de transparència

Els ciutadans cada vegada desitgen que els seus ajuntaments siguen més transparents, conéixer en què estan treballant, quin és el seu nivell d'endeutament, quines obres tenen en marxa o en licitació, però també tenen cada vegada més interés per participar i col·laborar de la cosa pública.

Per això, Dyntra ha elaborat un llistat amb els ajuntaments més o menys transparents de la Comunitat Valenciana, això sí, dels municipis amb més de 15.000 habitants.

Destaca que cap ajuntament és 100% transparent, per la qual cosa la ciutadania no pot accedir a la informació completa dels 162 indicadors que estableix la llei de transparència.

Riba-roja del Túria, amb el 82,1% de percentatge, compleix amb 133 dels 162 indicadors, situa a aquest ajuntament com el més transparent de la Comunitat Valenciana.

Li segueix Alcoi amb el 81,48% i la Vila Joiosa amb el 74,69% de transparència.

En el costat oposat, està Pego i Carcaixent que no tenen cap puntuació, però com els menys transparents destaca Callosa de Segura amb el 3,09% i Alfàs del Pi amb el 3,7%. Aquests dos ajuntaments només ofereixen informació en 5 i 6 indicadors, respectivament, dels 162 que suposarien el 100%.

Província de Castelló

El municipi més transparent de la província de Castelló, segons aquest rànquing, és l'Ajuntament de Castelló amb el 58,02%, mentre que el menys transparent és l'Ajuntament de la Vall d'Uixó amb el 9,88%.

Província d'Alacant

Callosa de Segura, amb el 3,09%, és l'ajuntament menys transparent de la província d'Alacant, mentre que el més transparent és el consistori d'Alcoi amb un 81,48%.

Província de València

A la província de València, l'ajuntament més transparent és el d'Alaquàs, amb un 72,84%, ocupant el quart lloc del rànquing, mentre que el menys transparent és Silla amb 8,64%.

Consulta ACÍ el llistat complet.

Pujar