elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovada la vacunació infantil a Espanya: es vacunarà a xiquets de 5 a 11 anys la setmana que ve

Aprovada la vacunació infantil a Espanya: es vacunarà a xiquets de 5 a 11 anys la setmana que ve
  • En aquest moment, els menors de 12 anys constitueixen el grup d'edat amb més incidència acumulada de casos de COVID-19

La Comissió de Salut Pública, celebrada aquest dimarts 7 de desembre, ha aprovat la incorporació dels xiquets d'entre 5 i 11 anys a l'Estratègia nacional de vacunació contra la COVID-19. Aquesta decisió ha estat basada en la proposta realitzada, prèviament, per la Ponència de Vacunes.

A Espanya hi ha censats uns 3,3 milions de nens d'aquestes edats que són susceptibles de rebre la protecció davant de la COVID-19. En aquest moment, els menors de 12 anys constitueixen el grup d'edat amb més incidència acumulada de casos de COVID-19.

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la vacunació d'aquestes cohorts d'edat, per disminuir la càrrega de malaltia d'aquest col·lectiu i la transmissió a l'entorn familiar, als centres educatius i a la comunitat. En aquest sentit, la Comissió destaca la importància de protegir els menors d'aquestes edats no només de la malaltia en la faceta aguda, sinó també davant de possibles afeccions a futur i davant de la síndrome de COVID persistent.

El 25 de novembre passat l'Agència Europea del Medicament (EMA en les sigles en anglès) va autoritzar la vacuna infantil Comirnaty (de la firma Pfizer) per a la població d'entre 5 i 11 anys. Aquesta vacuna es dispensarà en vials diferents dels utilitzats per a la població adulta.

L'arribada de la primera remesa de vacunes pediàtriques a Espanya està prevista per al proper 13 de desembre i el repartiment a les comunitats i ciutats autònomes, com s'ha fet en tota la campanya de vacunació, es farà de manera proporcional a la població diana. La Comissió ha decidit començar la vacunació infantil en aquesta franja d'edat, a partir del proper dia 15 de desembre.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública, a instància de la Ponència de Vacunes, ha decidit que l'interval d'administració de la segona dosi siga a 8 setmanes, per contribuir a incrementar la resposta immune, així com per tenir vacunats tots els menors entre 5 i 11 anys en un espai de temps curt amb almenys una dosi.

Cal recordar que a Espanya s'han administrat més de 76 milions de vacunes COVID-19 i gairebé el 90% de la població diana (majors de 12 anys) ha rebut la pauta completa de vacunació. A més, s'han administrat més de 5 milions de dosis de reforç a persones de més de 60 anys o aquells vacunats amb Janssen.

Pujar