elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàtiva aprova sol·licitar les competències per a executar les obres al col·legi Teresa Coloma

Xàtiva aprova sol·licitar les competències per a executar les obres al col·legi Teresa Coloma

  El Plenari celebrat aquest passat dissabte a l'Ajuntament de Xàtiva va aprovar sol·licitar la delegació de competències a la Conselleria d'Educació per a escometre l'execució de les obres del Pla Edificant del col·legi públic Teresa Coloma. El pressupost serà de 314.000 euros, que es divideixen en els 13.000 euros per a la redacció del projecte, i l'execució de les obres en estiu de 2019 per 301.000 euros.

  L'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, va recordar que sumant aquesta operació a l'aprovada el passat mes amb el centre Pla de la Mesquita, la inversió total a Xàtiva del Pla Edificant ascendeix als 6 milions d'euros.

  «Eixe compromís per part de la Generalitat Valenciana i la Conselleria d'Educació en renovar els nostres centres educatius, a la nostra ciutat està començant a veure's, com es pot comprovar amb les xifres de la inversió. Encara falten tota una sèrie de col·legis que anem a treballar per poder començar en el menor temps possible. És un repte de gestió per a aquest ajuntament, però estic segur de que aconseguirem que els centres estiguen en les millors condicions», ha explicat Cerdà.

  El col·legi Teresa Coloma, que es va construir l'any 1979, encara no havia rebut cap intervenció i l'actuació millorarà l'accessibilitat, l'eficiència energètica i contempla la renovació elèctrica i l'adequació dels bany, així com la projecció de la marquesina que protegirà a l'alumnat de la pluja i del Sol.

  L'Ajuntament de Xàtiva va mantenir una reunió a principis de juny amb l'equip directiu i l'arquitecte municipal, per tal de prendre nota de totes les actuacions a prioritzar, encara que alguna de estes demandes eren històriques. En la memòria tècnica es descriu el calendari d'actuacions, amb la previsió d'executar les obres en estiu de 2019, adaptant-se al calendari escolar.

  El centre, on s'imparteix sols el segon cicle d'Educació Infantil, compta amb sis aules i disposa de menjador escolar, escoleta matinera, sala de motricitat sala d'audició i llenguatge i un ampli pati que des de fa dos anys treballa en la metodologia dels patis actius.

  «Tots els centres de la ciutat són especials, i el Teresa Coloma es un col·legi menut, per a menuts, però que necessita d'un claustre actiu i innovador per la importància de l'etapa en la que es treballa, i que també necessita d'unes instal·lacions acollidores que faciliten l'aprenentatge», ha destacat la regidora d'Educació Amor Amorós.

  Amorós també ha recordat que «com a institució tenim el deure de vetllar per a que l'educació en la nostra ciutat es done en les millors condicions possibles, i l'aprovació d'aquesta sol·licitud permet continuar l'expedient per tractar de millorar les condicions dels nostres centres educatius».

  Pujar