elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torna a presó un home per robar a València només hora i mitja després de ser posat en llibertat

Torna a presó un home per robar a València només hora i mitja després de ser posat en llibertat
  • La Policia Nacional ha esclarit 16 fets delictius comesos a Alzira i Algemesí

Agents de la Policia Nacional de la Comissaria Local d'Alzira-Algemesí han dut a terme durant el període estival un dispositiu especial de prevenció de robatoris amb força emmarcat en el Pla Estiu 2023 de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana.

El dispositiu ha tingut lloc durant els mesos de juliol i agost, coincidint amb els desplaçaments vacacionals a segones residències i les absències domiciliàries, fet que és aprofitat per les persones que cometen aquest tipus de delictes.

S'han intensificant les labors de prevenció encaminades a pal·liar la comissió de robatoris amb força, especialment en domicilis, així com les labors d'investigació posterior per a l'esclariment dels fets ja ocorreguts.

El mateix s'ha dut a terme en col·laboració amb Policia Local d'Alzira i Algemesí i en ell han participat també les Brigades Locals de Seguretat Ciutadana, Policia Judicial, Policia Científica, Informació i Estrangeria de la Comissaria Local de Policia Nacional d'Alzira-Algemesí (València) així com la Unitat Local d'Intel·ligència.

Aquest dispositiu s'ha saldat amb la detenció de 14 persones, dels quals 13 són homes i una dona amb edats compreses entre els 16 i 39 anys, i d'origen Albanés, Algerià, Español, Marroquí i Romanés, com a presumptes autors de diversos delictes de robatoris amb força en habitatge, robatori en interior de vehicles i en establiments.

S'han esclarit un total de 16 fets ocorreguts durant els mesos d'estiu, aconseguint recuperar 33 mòbils, 1980 euros en efectiu a més de diverses joies, rellotges, electrodomèstics, patinets i dispositius electrònics.

Cal destacar que en la seua majoria, els detinguts van ser descoberts in fraganti, fins i tot un d'ells, del qual es va decretar el seu ingrés presó amb posterioritat, va ser detingut hora i mitja després de ser posat en llibertat cometent un altre robatori amb força.

Tots els detinguts, amb antecedents per fets de la mateixa naturalesa delictiva, han passat a disposició judicial, ingressant un d'ells a la presó.

Pujar