elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El COVID-19 i la falta d'espai a les sales de vistes obliguen a suspendre judicis a Alzira

Jutjats d'Alzira
Jutjats d'Alzira
  • Els procediments judicials i altres tràmits pateixen col·lapses malgrat les reivindicacions dels professionals del sector, que demanen amb urgència el nou Palau de Justícia

Les deficiències en l'estat en el qual es troben diverses dependències judicials a Alzira dificulten el dia a dia dels procediments.

Si els set jutjats d'Alzira i les seues quatre sales de vistes ja es quedaven xicotetes abans de la pandèmia, el COVID-19 ha provocat que aquest problema s'aguditze.

Els protocols actuals destinats a previndre el contagi del virus fan que les sales de vistes siguen insuficients quant a espai per a albergar els processos judicials. Concretament hi ha una, la del Jutjat d'Instrucció Número 1, on aplicant les mesures de seguretat davant el virus tan sols poden accedir un total de huit persones.

Tant és així que aquest problema ja ha ocasionat diverses cancel·lacions de judicis a Alzira, ja que la capacitat no és suficient ni tan sols per a les persones estrictament necessàries en la celebració del judici.

L'entrada no permetria que la jutge, els advocats, els funcionaris, els testimonis, els clients i els perits pogueren romandre a la sala respectant les mínimes mesures de seguretat ni el distanciament social entre tots.

La cancel·lació de les vistes judicials provoca un retard en tots els processos, ja que demora el procediment de la mateixa manera que ocorre en la resta de tràmits diferents als que pretén accedir la gent en unes instal·lacions col·lapsades i deficitàries.

Al no ser aquest problema una novetat, els professionals mantenen les seues queixes sobre com es troben les dependències, qualificades pels mateixos com a antigues i complicades per la divisió en tres seus judicials diferents. És per això que porten dècades de reivindicacions sol·licitant amb urgència la construcció del Palau de Justícia d'Alzira, que modernitzaria i unificaria el poder judicial de la ciutat en una sola seu.

Malgrat que la Conselleria de Justícia ho té en previsió, la veritat és que en aquests moments no existeix una data d'inici del projecte, cosa que uns quilòmetres més enllà sí ha ocorregut. És el cas de Gandia, on ja s'ha anunciat l'inici del Palau de Justícia per a principis de l'any 2021 i finalització en el 2023.

Pujar