elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alzira posa en marxa el protocol per pluges intenses davant la previsió d’arribada de fortes tronades

Alzira posa en marxa el protocol per pluges intenses davant la previsió d’arribada de fortes tronades

  L’Ajuntament d’Alzira activa el protocol de pluges davant la previsió d’un possible episodi de fortes pluges de cara al cap de setmana.

  Com és habitual el regidor d’Obres i Infraestructures Públiques, Vicent de la Concepción en coordinació amb els tècnics del departament de Projectes i infraestructures així com l’empresa concessionària Aigües de València, han posat en marxa el protocol d'actuació a seguir, per tal de previndre possibles inundacions.

  Concretament les actuacions suposen:

  • Control de les comportes del Pont de Xàtiva per part del treballadors municipals
  • Supervisió del canal de les Basses. Des de hui s’està portant a terme la neteja de l’entrada i eixida a les comportes
  • Des de dilluns s’han netejat els embornals de les zones més vulnerables com les Basses, Tulell, parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència i plaça de la Generalitat entre d’altres

  Pel que fa a l’obertura dels embornals en les zones amb arbratge de la ciutat, s’espera a que les previsions indiquen el moment més adient, en funció de si l’episodi se concentra en la primera part del cap de setmana o la segona. En este sentit, entre divendres pel matí i dissabte s’estableix l’obertura com a mètode de treball per a facilitar l’evacuació d’aigua.

  A més es fa seguiment a través de sistemes de videovigilància dels principals barrancs i zones inundables en temps real.

  Es prega a tota la ciutadania que tinguen molta precaució i que estiguen pendents dels comunicats de l'Agència Estatal de Meteorologia.

  A dia de hui, la previsió de l’empresa Inforatge indica que, els models encara mostren diferències respecte al punt on es situarà finalment este embossament. Això sí, el panorama continua molt inestable per l'arribada d'un embossament d'aire fred en altura per l'oest de la península, deixant- nos pluges a gran part del territori, més intermitents el dissabte 2 i sembla que un poc més generals el diumenge 3, on serien més persistents a la meitat nord de la comunitat.

  La Generalitat Valenciana llançava esta setmana una campanya de prevenció d’inundacions per tal de recordar als municipis amb risc d’inundació, dels procediments a seguir.

  La Conselleria de Justícia i Interior, a través del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, ha enviat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i organismes integrats el comunicat d'inici de la campanya anual de prevenció d'inundacions 2023, en el qual es recorda als consistoris que han de revisar els seus procediments d'actuació enfront del risc d'inundacions.

  Tota la documentació que forma part d'aquesta campanya està disponible per a descarregar-se en la pàgina web de l'1·1·2 Comunitat Valenciana

  A més també es recorda que des d'enguany ja es troba actiu el sistema ES-Alert, que envia missatges als telèfons mòbils en situacions amb una gravetat especial i que impliquen actuacions per part de les persones receptores a la població mitjançant la Xarxa d'Alerta Nacional. És un sistema d'abast ampli que suposa una eina perfecta si també es compta amb l'app GVA 112 Avisos CV, disponible per a iOS i Android, i que informa de les preemergències i emergències vigents i de com evolucionen.

   

  Pujar