elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

16.000 persones han passat per la CLAU, Oficina d'Atenció Ciutadana, entre juny i octubre

16.000 persones han passat per la CLAU, Oficina d'Atenció Ciutadana, entre juny i octubre
    MÉS FOTOS
    16.000 persones han passat per la CLAU, Oficina d'Atenció Ciutadana, entre juny i octubre - (foto 2)

    L'Oficina d'Atenció Ciutadana, la CLAU, va obrir les portes l'1 de juny d'enguany, amb l'objectiu de facilitar la relació de la ciutadania amb l'Ajuntament d'Alzira.

    Per aconseguir este objectiu, es perseguix la simplificació dels tràmits, a través de l'eliminació de fotocòpies, ja que la documentació es digitalitza en el moment de presentar-se, i d'esta forma s'aconseguix reduir progressivament la documentació a presentar per a cada tràmit, així s'evita la pèrdua de temps i desplaçaments innecessaris, perquè des d'una mateixa taula es poden fer tots els tràmits administratius sense haver de dirigir-se als diversos departaments municipals.

    Principals novetats que ofereix la CLAU a la ciutadania:

    - Ampliació de l'horari d'atenció: dimarts i dimecres de 9:00 a 18:00 hores ininterrompudament.

    - Pagament amb targeta des de la mateixa oficina.

    - Registre electrònic de totes les sol·licituds que es presenten i digitalització de tots els documents.

    - Emissió de certificats de firma digital de l'ACCV, que permeten al ciutadà realitzar tràmits, identificar-se i firmar documents en les seus electròniques d'altres administracions públiques: Tresoreria de la Seguretat Social, l'Agència Tributària, etc.

    - Punt d'Informació Cadastral (PIC), consulta i certificació de dades cadastrals sol·licitades pels titulars cadastrals o els seus representants degudament autoritzats.

    - Finestreta Única, presentació de documentació i registre d'entrada per a gestions amb l'Administració de l'Estat, la Generalitat Valenciana, Diputació de València i aquelles administracions locals que estiguen adherides al conveni.

    - Obtenció immediata del certificat que acredita estar al corrent del pagament de tributs amb l'Ajuntament d'Alzira.

    Inmaculada Onrubia, regidora de Modernització i Participació Ciutadana, valora molt l'activitat registrada per l'oficina en estos primers mesos de funcionament.

    "Sí atenem les estadístiques d'atenció en estos últims cinc mesos, han passat per la CLAU un total de 15.750 persones. Concretament al juny passaren per la CLAU 3.941 persones, 2.986 al juliol, 2.062 al agost, 3.482 al setembre i 3.279 a l'octubre, la qual cosa ens dóna una mitjana d'entre 150 a 200 ciutadanes i ciutadans al dia."

    La regidora ha avançat alguns dels projectes que es volen posar en funcionament en 2017 com: la bústia de queixes i suggeriments, amb la intenció d'anar millorant el servici, així com també enquestes ciutadanes per tal de conéixer la valoració que es té de la CLAU.

    Inmacula Onrubia s'ha compromés a escoltar la ciutadania per tal de seguir millorant l'Oficina d'Atenció Ciutadana, la CLAU, "ja que estos primers mesos ens han posat de manifest que un únic lloc des d'on realitzar els tràmits administratius és molt més àgil i còmode per a tots".

    Pujar