elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El programa Altea Emprende dona conéixer els guanyadors en la seua quarta edició

El programa Altea Emprende dona conéixer els guanyadors en la seua quarta edició
  • Aquest projecte és gestionat entre l'Ajuntament d'Altea i el Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx

MÉS FOTOS
El programa Altea Emprende dona conéixer els guanyadors en la seua quarta edició - (foto 2)

La quarta edició del programa Altea Emprende, gestionat pel Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx en col·laboració amb l'Ajuntament d'Altea a través de les seues regidories de Foment de l'Ocupació i Cultura, ja té guanyadors. El programa ha repartit un total de 4.400 euros entre els guardonats.

En la categoria “Millor Projecte Innovador”, el jurat ha guardonat als projectes Wetoget, premiada amb 1.500 euros, i Casatour.tech, amb 700 euros. Per part seua, en la categoria “Indústries Creatives i Culturals”, s'ha reconegut a les iniciatives dels alteans, Celler Mar de Vins, amb 1.500 euros, i Bookledge, amb 700 euros. Les propostes guanyadores s'han donat a conéixer hui dimecres, 14 de desembre, després que els projectes finalistes es presentaren ahir dimarts davant un jurat d'experts.

“Estem molt contents que aquest projecte es trobe consolidat i això demostra la seua quarta edició. Ja estem treballant en la següent edició d'Altea Emprendre al costat de la UMH, un pla que ajuda a l'emprenedoria del nostre municipi i el fa realitat”, ha assenyalat l'edil del Foment Econòmic i de l'Ocupació, Maria Antonia Laviós.

El jurat encarregat d'avaluar i seleccionar els projectes guanyadors que han participat, ha estat format per part de l'Ajuntament per la regidora de Cultura, Aurora Serrat, i la regidora de Foment Econòmic i Ocupació, María Antonia Laviós. A més, en representació de la UMH, han intervingut la vicerectora de Transferència i Intercanvi de Coneixement, María José López, i la professora de l'Àrea d'Escultura de la Facultat de Belles Arts, Bibiana Sánchez. També, han sigut presents la directora-gerent del Parc Científic de la UMH, Tonia Salinas, i el director de l'Àrea d'Emprenedoria del PCUMH, Javier Sancho. Així mateix, han format part del jurat la secretària general de la Federació d'Associacions de Joves Empresaris de la Província d'Alacant (JOVEMPA) a la Marina Baixa, Marta Alfonso, i el president de l'Associació Local de Comerciants i Empresaris d'Altea (ALCEA), Ernesto Alday.

La proposta Wetoget és una web de reserves d'espais coliving a Espanya per a nòmades digitals i rodamons, promoguda per Juan José Guillén i Jaime Alonso; i Casatour.tech és un sistema complet de visualització de propietats en realitat virtual, promogut per José Mba i José María Cuesta. Per part seua, la iniciativa Celler Mar de Vins és un celler artesanal de vins de xicoteta producció, impulsada per Celeste Fernández i Francisco José Ripoll; i Bookledge és una plataforma que acredita a l'usuari haver demostrat els coneixements obtinguts en la lectura, impulsada per Antonio Martínez, Daniel Peral, Isabel Martín i Clara Peral.

La quarta convocatòria d'aquesta iniciativa ha comptat amb un total de 16 emprenedors i emprenedores amb huit propostes innovadores, de les quals quatre han sigut les seleccionades per a participar en la final i han sigut premiades.

El programa Altea Emprende cerca ajudar als ajuntaments i institucions públiques de la província en la seua aposta per l'emprenedoria i el creixement empresarial.

Pujar