elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els pobles costaners “lluiten” per evitar rebrots mentre aplaudeixen l'arribada de turistes

Els pobles costaners “lluiten” per evitar rebrots mentre aplaudeixen l'arribada de turistes
  • Un complicat equilibri que obliga els ajuntaments a prendre mesures i demanar als seus veïns i turistes al fet que no obliden el més important: “El virus segueix ací”

MÉS FOTOS
Els pobles costaners “lluiten” per evitar rebrots mentre aplaudeixen l'arribada de turistes - (foto 2)

Com és la nova normalitat en les localitats costaneres? Com es preparen els xicotets ajuntaments per a garantir la seguretat dels seus veïns i visitants en pobles que multipliquen la seua població en aquestes dates? Són moltes les localitats que han llançat recomanacions per a evitar els rebrots de la COVID-19.

Una d'elles és la localitat d'Altea, l'alcalde de la qual Jaume Llinares insta a totes les persones, residents i visitants, a ‘’ser conscients que el virus està convivint amb nosaltres i que el risc de contagis és real, especialment en municipis com l'el nostre receptor de turisme’’.

‘’Enguany, -remarca l'alcalde- hem de ser capaços de garantir i fer compatible el gaudi dels visitants (amb el moviment econòmic i comercial que això genera i que necessitem) amb la convivència de tots els alteans i fer-ho de manera segura, sense posar en risc cap vida’’. En aquest sentit, Jaume Llinares, recorda la importància de seguir les indicacions de la Generalitat, el Ministeri de Sanitat i la comunitat científica ‘’particularment quan estiguem en la via pública o en un establiment’’ i apel·la a la responsabilitat de totes i tots els ciutadans per a evitar nous contagis.

A part de la recomanació de l'ús de màscara, l'Ajuntament ha emés un bàndol assenyala *ndolas mesures de seguretat a tindre en compte per a previndre el contagi de la COVID-19:

  • Llavar-se les mans amb freqüència i sempre abans d'eixir de casa i en tornar a ella.
  • No acostar-se a menys de dos metres de la persona amb la qual estiguem interactuant, llevat que entre tots dos hi haja una barrera (pantalla).
  • En tossir o esternudar, cobrir-se el nas i la boca amb el colze flexionat o amb un mocador d'un sol ús.
  • Evitar tocar superfícies susceptibles d'estar contaminades. Si no s'està segur que les mans no estan contaminades, no acostar-les al rostre i amb especial cura als ulls, nas o boca. Sobretot si portem guants, que donant una falsa seguretat, poden portar el virus.
  • Seguir les indicacions de cadascun dels establiments.
  • Es recomana l'ús de la màscara sempre, especialment en zones de molta afluència com poden ser el barri antic i el passeig marítim.
  • Fer cas dels sentits indicats per a caminar (sempre per la dreta) i evitar creuar-se amb altres vianants.
  • Cal recordar que cal cuidar el medi ambient i cal tirar les màscares al fem i no embrutar els carrers.

Finalment, l'alcalde agraeix ‘’la col·laboració i complicitat de la ciutadania per a superar aquesta difícil etapa i reposar-nos’’, i conclou el bàndol assenyalant que l'actitud de la ciutadania ‘’fins ara ha sigut exemplar, us demane que continuem amb el mateix compromís, ja que aquest ens ajudarà a no posar en perill el benestar de totes i tots’’.

Pujar