elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una nova delegació d'alumnes i professors de Letònia participen a Altea en un projecte d'educació europeu

Una nova delegació d'alumnes i professors de Letònia participen a Altea en un projecte d'educació europeu
  MÉS FOTOS
  Una nova delegació d'alumnes i professors de Letònia participen a Altea en un projecte d'educació europeu - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Altea ha tornat a acollir, dimecres 24 d'abril, una nova delegació d'alumnes i professors letons que participen en un projecte europeu de mobilitat de l'àmbit educatiu, per a l'aprenentatge per observació.

  Un total de 8 alumnes i 2 professors del centre letó Dugavpils Valsts Gimnazija han sigut rebuts pel personal docent de l'IES Altaia, entitat amb què estan desenvolupant el projecte “Atenent la Diversitat a través de la Sostenibilitat”, i posteriorment a l'Ajuntament per Germán Manjón, regidor de Projectes Europeus i Paloma Verdú, responsable d'EuroAltea, l'Oficina de Projectes Europeus de l'Ajuntament.

  “El grup letó estarà una setmana a la nostra localitat allotjat a casa dels mateixos alumnes de l'IES Altaia, cosa que imprimeix un fort caràcter de confiança i empatia a este projecte”. Ha explicat el regidor, que ha afegit que "durant la seua estada a la nostra localitat han pogut participar en diferents activitats, a més de les pròpies de l´aprenentatge de les tècniques, eines i instal·lacions del centre escolar". Així, dimecres passat van poder fer una visita al Museu de la Festa i aprendre també sobre la gastronomia típica de la nostra terra a l'Aula de Cuina.

  El projecte preveu el desplaçament d'alumnes i personal docent de l'IES Altaia a Letònia durant el proper curs per concloure amb les activitats programades.

  Esta col·laboració, igual que l'intercanvi realitzat fa tot just uns dies amb una altra delegació letona, és fruit d'una trobada internacional anterior, concretament la realitzada a Kaunas, (Lituània), dins del projecte “CoGreenEu” en matèria de lluita contra el canvi climàtic , en què ja va participar l'Ajuntament d'Altea representat per docents dels IES Altaia i Bellaguarda.

  Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l'Oficina de Projectes Europeus de l'Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

  Pujar