elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mediterrani s'encen de nou amb el Castell de l'Olla en Altea

El Mediterrani s'encen de nou amb el Castell de l'Olla en Altea
  • La festa, amb més de 30 anys d'antiguetat, junta a més de 50.000 persones

MÉS FOTOS
El Mediterrani s'encen de nou amb el Castell de l'Olla en Altea - (foto 2)

El dissabte 13 a partir de les dotze de la nit i coincidint amb les festes de Sant Llorenç, es Castell de l’Olla torna a Altea després de dos anys d'aturada. A més, per sisena vegada consecutiva serà a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer (RICASA).  Aquesta celebració aconsegueix citar més de 50.000 persones els qui se sorprenen amb la llum i la pólvora.

Aquesta festa plena de focs artificials se celebra en la Mar Mediterrània d'Altea, des d'on una plataforma es llança es Castell de l’Olla, i això fa que nasca de la mar mateixa, reflectint-lo en l'aigua i augmentant la seua màgia. Aquesta celebració, que compta amb més de 30 anys d'antiguitat, reuneix diferents embarcacions en la badia d'Altea per a poder contemplar l'espectacle en tota la seua esplendor.

L'esdeveniment, que ha anat creixent al llarg dels anys, naix d'un homenatge al pirotècnic local Blas Aznar, “el tio Blai, el coheter”, mort fa anys. Va ser llançat un castell de focs artificials especial en el seu honor i des de llavors, es Castell de l’Olla ha anat madurant fins a arribar al que és hui dia. A més, està reconegut amb la distinció del premi al Mèrit Turístic, en la categoria d'or de l'edició de 1999, atorgat pel Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca i en 2007, declarat Festa d'Interés Turístic de la Comunitat per la Generalitat Valenciana.

Es Castell de l’Olla està organitzat per la Confraria del Castell de l’Olla, organització sense ànim de lucre, constituïda en 1987 per un grup de 22 confrares (en l'actualitat meitat dones, meitat homes) que, any rere any, dediquen el seu esforç i afecte perquè aquest esdeveniment, que posiciona la marca ‘Altea’ en tota Espanya, continue celebrant-se i no perda la seua singularitat.

Ambaixadors de la 34a edició

La confraria alteana ja ha donat a conéixer a l'autor del cartell de la pròxima edició, així com a l'escriptor del text que li acompanya. Es tracta del bocairentí Vicent Ramón, dissenyador i il·lustrador i del periodista alacantí Toni Cabot. D'igual manera el pirotècnic Ricardo Caballer repetirà amb un nou disseny explosiu amb novetats.

Per a Jose Pérez Gorgoll, president de la Confraria Castell de l’Olla d'Altea ha destacat que “superats aquests dos anys reprenem a Castell de l’Olla amb la màxima il·lusió i ho farem homenatjant el meu predecessor, amic d'infància, i fundador de la nostra festa, Pepe Barranquí, tristament mort el febrer passat”.

Pujar