elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Observatori Municipal de Gent Gran organitza el primer cicle de conferències “Envellir amb Salut”

L'Observatori Municipal de Gent Gran organitza el primer cicle de conferències “Envellir amb Salut”
  • Tindrà lloc al Centre Social d'Altea durant el mes d'octubre

L'Observatori Municipal de Persones Majors d'Altea ha engegat el I Cicle de Conferències dedicades a “Envellir amb Salut”, amb motiu del Mes del Major. Les conferències tindran lloc al Centre Social a les 18:00h i començaran el dijous 6 d'octubre amb la ponència “Alimentació en gent gran”; així ho ha informat l'edil de Benestar Social i Tercera Edat, José Luis León Gascón.

Com ha assenyalat el regidor, "l´Observatori de Persones Majors d´Altea és un programa de l´Ajuntament destinat a detectar, avaluar i oferir ajuda per a aquelles persones dependents amb soledat no desitjada".

León Gascón ha explicat que és un cicle de conferències obert a la ciutadania i en què no cal inscriure's per participar-hi. "Les conferències arriben de la mà d'especialistes en cadascuna de les matèries que s'abordaran i són molt interessants per millorar la qualitat de vida de la gent gran, per la qual cosa anime la població alteana a assistir-hi"; ha apuntat el responsable municipal.

Pel que fa al programa d'este I Cicle de Conferències Envellir amb Salut, l'edil ha revelat que el cicle començarà el dijous 6 d'octubre amb la xerrada “Alimentació en gent gran”, que anirà a càrrec d'Ana Zaragoza Martí, Doctora en Nutrició i Ciències de la Salut, que parlarà dels diferents tipus d'aliments que són més beneficiosos per a cadascun dels perfils quan s'arriba a una certa edat.

El dijous 13 d'octubre, la intervenció serà sobre “Recursos públics per a gent gran a Altea”. Les ponents seran Ana Ibáñez Serrano, Treballadora Social dels Serveis Socials d'Atenció Primària a Altea i Josefa Ferrer Pascual, Treballadora Social de l'Observatori de Gent Gran. “Ana ens parlarà dels diferents recursos públics que ofereixen el departament de Serveis Socials i el Centre de Salut d'Altea. Per part seua, Josefa donarà a conèixer les diferents funcions i ajudes que ofereix l'observatori als residents”; ha detallat el regidor.

Dijous 20 d'octubre, “Recursos genèrics per a la gent gran a Altea”. La ponent serà Verónica Ibarra Coca, treballadora social del CEAM. La cita comptarà amb la participació d'altres associacions d'Altea, les quals descriuran les diferents activitats i ajudes que ofereixen per a les persones dependents i de la tercera edat.

I el cicle conclourà el dijous 27 d'octubre amb “Les cures íntimes a les persones grans”. La ponent és Verónica Serrano de la Cruz, especialista en obstetrícia i ginecologia. Ens parlarà dels problemes que poden arribar a tenir la gent gran al seu cos i aconsellarà les cures que necessiten per poder prevenir possibles malalties.

Totes les conferències tindran lloc a les 18:00h a l'auditori del Centre Social i l'entrada a estes el lliure i gratuïta.

Pujar