elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“És l'hora BA! L'hora de BAixar el Fem”, el lema de la nova campanya de la Pública

“És l'hora BA! L'hora de BAixar el Fem”, el lema de la nova campanya de la Pública
  • L'objectiu és que els ciutadans estiguen ben informats dels horaris marcats per a depositar el fem, tant a l'estiu com a l'hivern

“És l'hora BA! L'hora de BAixar el Fem”. Aqueix l'el lema de la nova campanya que des d'aquest 23 de setembre s'ha llançat des de la Pública perquè veïns i visitants estiguen informats dels horaris per a depositar el fem, tant a l'estiu com a l'hivern. I és que segons explica el regidor de la Pública, Diego Zaragozí, “per molt que els operaris s'esforcen i es netegen tots els contenidors, si el fem està fermentant sota el sol durant tot el dia es genera un problema d'olors i salubritat que podem evitar”.

Per això s'ha llançat aquesta campanya que els ciutadans podran veure tant en les seues comunitats com a través de les xarxes socials de la Pública i de l'Ajuntament d'Altea. L'objectiu és que els veïns tinguen tota la informació de primera mà, amb diversos punts fonamentals per a mantindre Altea més neta:

·Respectar l'horari per a traure el fem ( a partir de les 20 h. de la nit i fins a les 00.00 hores, en horari d'estiu i des de les 18.00 h. fins a les 00.00 hores en horari d'hivern).

·Llançar el fem higiènicament en bosses ben lligades, amb la finalitat de no provocar males olors, ni molestar a la resta de veïns, així com no emmagatzemar el fem fora dels contenidors.

·El deixar les bosses de fem fora dels contenidors o baixar-les fora de l'horari establit, són faltes recollides en les ordenances municipals que poden implicar una multa.

·Col·laborar en la recollida selectiva de residus, depositant els diferents envasos, vidre, plàstic, cartons, etc. en el seu contenidor corresponent i comprimir-los al màxim, evitant així que els contenidors se saturen amb residus, especialment els d'envasos i cartó.

·No tirar electrodomèstics, matalassos, estris, mobles o productes contaminants. Existeix un Punt Net per a poder depositar-los.

·No abocar cendres en els contenidors ja que es genera un greu perill d'incendi.

Punt net

El punt net d'Altea es troba habilitat en la partida Cap Blanc. L'horari és de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 h, i les vesprades de dilluns i dimecres de 15.30 a 18.30 h, per a facilitar que la ciutadania puga depositar els estris que no necessite en el punt net La Pública. Així mateix, també s'ofereix aquest servei els dissabtes i diumenges, previ avís al telèfon 645 920 026 i d'aquesta manera poder acordar una hora aqueix mateix dia per a depositar els estris, mobles, electrodomèstics i material elèctric i informàtic. Es tracta d'un servei totalment gratuït.

A més cal destacar que La Pública compta també amb un servei gratuït de recollida acordada d'estris i electrodomèstics, trucant al telèfon 966881903.

L'edil de l'àrea ha assenyalat que “La Pública i l'Ajuntament d'Altea han fet esforç important a ampliar els serveis de recollida i el Punt Net, perquè tots tinguem un lloc adequat on poder depositar el que ens sobra i evitar deixar-lo en ple carrer o en les cunetes dels camins”.

Finalment, Diego Zaragozí ha recordat la importància de “la col·laboració i conscienciació ciutadana. És responsabilitat de tots, ja que és imprescindible el civisme perquè podem, entre tots, complint els horaris, millorar el servei i la imatge d'Altea”.

Pujar