17 de gener de 2020 17/1/20

L'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitza una regeneració paisatgística en l'Avinguda Conde d'Altea

L'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitza una regeneració paisatgística en l'Avinguda Conde d'Altea - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitza una regeneració paisatgística en l'Avinguda Conde d'Altea - (foto 2)
  L'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitza una regeneració paisatgística en l'Avinguda Conde d'Altea - (foto 3)
  L'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitza una regeneració paisatgística en l'Avinguda Conde d'Altea - (foto 4)

  Els operaris de Jardineria de la *PDM *alteana han replantat aquests dies una de les artèries principals  de la localitat, l'Avinguda Conde d'Altea. I és que a pesar que en els últims anys s'han desenvolupat diverses actuacions en la zona, actualment s'han tornat a realitzar labors de millora en les zones més danyades aconseguint així una regeneració paisatgística en una bona part de l'Avinguda. En concret s'han plantat un total de 712 unitats de *teucrium i 12 *scheffleras amb l'objectiu d'unificar estèticament tota la *ona. A més s'ha procedit a la substitució dels elements de reg necessaris i a la millora de la terra mitjançant l'aportació de torbes.

  La secció de Jardineria ha actuat a més en el sistema de reg per degoteig que en algunes zones es trobava danyat, per a evitar pèrdues d'aigua i que al mateix temps tinga el menor impacte visual possible en aquest emblemàtic carrer de la localitat. La regidora encarregada de la *PDM, Imma Orozco ha destacat que “"Sens dubte és una actuació que esperem siga del grat dels veïns i comerciants d'una zona que va guanyant en importància comercial i de trànsit de persones, per la qual cosa valorem molt positivament el treball realitzat per l'Empresa Pública."

  Cronologia d'actuació

  Cal recordar que l'any 2015 es va fer una reforma de la zona que va consistir en la millora del sòl existent mitjançant la incorporació de torbes, substitució de tots els elements danyats del sistema de reg (canonades, enllaços…) i la plantació de 359 unitats de plantes de diverses espècies. En aqueix moment també es van instal·lar cartells per a conscienciar als veïns i visitants a l'hora que evitaren els orines dels seus gossos en les jardineres que resaven “Respecta el jardí”.

  En el 2016 i “a causa del continu vandalisme (plantes destrossades pels gossos, excrements i orines)” assenyalava l'edil, es procedeix a la reposició de 579 unitats de *teucrium que s'utilitza per a la formació de tanques modificant parts de les zones danyades. A més es va instal·lar més cartelleria.

  En el 2017 també es va modificar una de les zones de l'Avinguda amb 30 unitats de *teucrium

  ocultar
  L'Empresa Pública de Desenvolupament Municipal realitza una regeneració paisatgística en l'Avinguda Conde d'Altea
  Pujar