4 d’agost de 2020 4/8/20

L’Ajuntament d'Altea posa en marxa un procés de participació ciutadana per a l’ampliació de la Casa Consistorial i la millora del seu entorn

L’Ajuntament d'Altea posa en marxa un procés de participació ciutadana per a l’ampliació de la Casa Consistorial i la millora del seu entorn - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    L’Ajuntament d'Altea posa en marxa un procés de participació ciutadana per a l’ampliació de la Casa Consistorial i la millora del seu entorn - (foto 2)

    Les Regidories d’Urbanisme i Participació Ciutadana han informat de l’inici del procés de participació ciutadana del concurs d’idees amb intervenció de jurat per a la reforma i ampliació de la Casa Consistorial i millora de la connexió entre la Plaça de l’Ajuntament i l’avinguda de València.

    Com ha indicat l’edil de l’àrea d’Urbanisme, Jose Orozco, ‘’este procés és el punt de partida per a la recerca de millores en la connexió accessible entre l’Altea de Dalt i l’Altea de Baix en un punt pel qual actualment es creua la línia ferroviària a través d’un pas elevat que connecta la Plaça de l’Ajuntament i l’avinguda de València. I s’aprofita, també, per pensar en la reforma, modernització i/o ampliació de la Casa Consistorial en un moment en què s’ha complert, recentment, el seu cinquanta aniversari’’.

    L’Ajuntament d’Altea, que ha comptat per a l’organització d’este concurs amb la col·laboració de el Col·legi Territorial d’Arquitectes d’Alacant, pretén abordar qüestions no resoltes o millorables de la trama urbana, com l’esmentada interconnexió entre la part alta i baixa d’Altea, però també d’altres, com la connexió transversal entre l’avinguda de València, Ajuntament i el passeig marítim a través del Passatge Constitució, la dotació d’aparcaments, la integració de la infraestructura ferroviària i les seues construccions veïnes, la continuïtat de la trama i la relació entre el nucli urbà i l’horta. ‘’Per estos motius, s’anima als participants del concurs a que les seues propostes puguen superar este límit de l’entorn immediat de la Plaça de l’Ajuntament i ho entenguen més com un suggeriment que com una delimitació estricta, i treballen sobre un àmbit ampliat que pot abastar el carrer Constitució, la plaça de l’Ajuntament, l’avinguda Jaume I, els carrers Zubeldía, Ferrocarril, l’Estatut, i les avingudes Comunitat Valenciana i València.

    Com ha indicat l’edil de Participació Ciutadana, Maria A. Laviós, ‘’ja està oberta l’enquesta perquè la ciutadania puga aportar la seua visió, fer suggeriments o propostes, sobre un entorn de gran importància per la seua centralitat i com a punt fonamental de connexió de vianants a banda i banda del ferrocarril’’. Totes les persones que ho desitgen podran respondre l’enquesta fins al dia 6 d’agost, ‘’d’esta manera seguim apostant per la participació real i efectiva de la ciutadania’’, afegia Laviós.

    Tant l’enquesta (es troba en l’apartat de participació ciutadana) com la informació relativa al concurs es pot consultar en el següent enllaç: http://web.ctaa.net/concursos/concurso-ampliacion-ayuntamiento-altea/

    Jose Orozco ha comunicat que el dimarts, 28 de juliol, a les 17:00 hores es realitzarà una visita a les instal·lacions municipals i el seu entorn ‘’perquè tots els interessats a participar en este procés compten amb el coneixement i la informació necessària per fer-ho. Seguidament, a les 19:00 hores, es realitzarà un breu acte de presentació del concurs i explicació del procés en el Saló d’Actes del Centre Social’’.

    ‘’A principis de setembre es publicaran les conclusions de la participació ciutadana i es posarà en marxa el concurs d’idees pròpiament dit, que es troba dotat amb 16.000 euros en premis, reservant-se l’Ajuntament la possibilitat d’encarregar la redacció del projecte al guanyador del mateix’’, afegia el regidor.

    El termini de presentació de propostes serà d’un mes des de la publicació de les bases i podran concórrer tots aquells professionals de l’urbanisme, l’arquitectura i l’enginyeria que ho desitgen, sense necessitat d’inscripció prèvia.

    Pujar