11 d’agost de 2020 11/8/20

Economia dóna suport a la celebració del certamen Joguet Pre-show amb una missió inversa d'importadors portuguesos i israelians

Economia dóna suport a la celebració del certamen Joguet Pre-show amb una missió inversa d'importadors portuguesos i israelians - (foto 1)
  • El 45% de les empreses participants en l'esdeveniment són de la Comunitat Valenciana

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, s'ha reunit amb les empreses participants en Joguet Pre-Show, la trobada que se celebra del 5 al 8 de novembre a Altea.

Climent ha destacat «el suport constant» de la Conselleria a la internacionalització del joguet amb accions específiques i demandades per les mateixes empreses. "En aquesta ocasió i a través de l'Ivace Internacional, hem organitzat una missió inversa de 6 compradors procedents de Portugal i Israel amb l'objectiu de facilitar nous contactes comercials a les empreses", ha assenyalat.

"En la Conselleria d'Economia Sostenible i en IVace som molt conscients de les dificultats que troben les pimes a l'hora d'internacionalitzar-se i per això volem facilitar al màxim aquest procés. Una de les actuacions més valorades per les empreses per la seua efectivitat i pel seu baix cost són les missions inverses de compradors, ja que són accions que els permeten realitzar contactes interessants i fins i tot formalitzar vendes sense eixir de la Comunitat Valenciana", ha explicat.

L'objectiu d'aquesta missió de compradors és que les 15 empreses valencianes participants en aquesta edició aconseguisquen nous contactes comercials que faciliten el desenvolupament de la seua estratègia en l'exterior.

En la present edició participa un total de 33 empreses espanyoles de les quals el 45%, són de la Comunitat Valenciana. Aquest certamen nasqué en 2016 com l'únic punt de trobada del sector del joguet a Espanya que reuneix fabricants, distribució i propietaris de llicències en unes jornades de treball amb reunions concertades, així com un complet programa de xarrades i ponències.

Un certamen que permet ales persones assistents conéixer totes les novetats presentades per les diferents marques de joguets participants i avançar així la dinàmica comercial del sector, avançant el treball de fires com Nuremberg o Hong Kong.

Exportacions

Les exportacions del joguet en el període gener-agost de 2019 han aconseguit un valor de 108,5 milions d'euros, la qual cosa representa un increment pròxim al 8% respecte al mateix període de l'any anterior.

El primer client de la Comunitat Valenciana és Portugal amb un valor de 16,4 milions d'euros. Li segueix França, amb 15,6 milions d'euros, y Alemanya, amb un valor de 14,8 milions d'euros. En quart lloc se situa Itàlia amb 12,2 milions d'euros. Li segueixen a continuació Grècia, Regne Unit, Mèxic, Bèlgica, els Estats Units i Algèria, que completen la classificació de les 10 primeres destinacions.

Pujar