elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Altea rep quasi dos milions d'euros per al desenvolupament del pla Edificant

Altea rep quasi dos milions d'euros per al desenvolupament del pla Edificant
  • El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor García, ha visitat les obres dels col·legis L'Olla, Els Gires i El Blanquinal

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l'alcalde d'Altea, Jaume Llinares, han visitat hui les obres que s'estan executant en els centres escolars Les Rotes i El Blanquinal, així com l'actuació ja conclosa en el CEIP L'Olla, totes en el marc del pla Edificant. La inversió d'1,95 milions d'euros per part de la Conselleria en 8 actuacions gestionades per l'Ajuntament d'Altea permet millorar totes les escoles i instituts d'aquest municipi de la Marina Baixa.

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha agraït el compromís de l'Ajuntament a l'hora de posar en marxa les actuacions del pla Edificant: "Altea és tot un exemple de treball àgil, ja que ha conclòs quatre de les actuacions i té les altres quatre en marxa, així que en els pròxims mesos la modernització de tots els centres educatius del municipi serà una realitat".

Durant la visita, Llinares ha destacat el "fort impuls que ha suposat per a Altea i els seus centres educatius l'aportació d'1,95 milions d'euros que han significat els fons Edificant, la qual cosa ens ha permés actualitzar, remodelar i reformar el conjunt de les instal·lacions escolars".

El primer edil ha estat acompanyat de l'edil d'Urbanisme, José Orozco, i la regidora d'Educació, Vicenta Pérez, els quals, amb el representant de la Conselleria d'Educació, han comprovat el resultat de l'actuació en el CEIP L'Olla, obres que van ser executades el juny passat amb un valor de 208.815,53 euros i que van permetre eliminar els mòduls prefabricats i reubicar l'aulari del centre. En aquest mateix col·legi, fora dels fons d'Edificant, però sufragat per la Conselleria, s'ha instal·lat un mòdul provisional per al menjador.

Al llarg de la jornada, la comitiva s'ha traslladat als CEIP Les Rotes i El Blanquinal, on es troben en plena actuació la reforma dels dos centres, gràcies als diferents projectes d'execució. En aquest sentit, Orozco ha apuntat que "el desenvolupament del pla Edificant ha suposat un treball intens de coordinació de projectes, en què els funcionaris públics han fet una gran labor. Sens dubte, l'aportació financera de la Conselleria permet a Altea gaudir de centres escolars adaptats a les necessitats del segle XXI".

Per la seua banda, Pérez ha destacat que l'execució del pla Edificant a Altea demostra "el compromís de l'equip de govern amb l'educació i a oferir a la ciutadania les millors instal·lacions per als xiquets i xiquetes d'Altea. Estem des de la legislatura passada treballant en el programa Edificant i en aquests anys anem veient el gran resultat que estem obtenint en els nostres centres escolars".

Actuacions en marxa

El CEIP Les Rotes ha rebut una inversió de 814.251,96 euros per a la construcció d'un nou menjador, les obres del qual van començar el juny passat. En aquests mesos s'ha procedit a la demolició de l'antiga instal·lació per a elevar-ne una de nova que s'ajuste a les normes d'accessibilitat, un nou edifici de dos pisos, en què, per les característiques i el desnivell del centre, es pot accedir a les dues plantes sense necessitat d'ascensor.

En el CEIP El Blanquinal les obres van començar l'agost passat, després de ser adjudicades per valor de 287.775,15 euros. Aquesta aportació permetrà aconseguir l'accessibilitat plena en el conjunt del centre i l'adaptació de l'aula d'Infantil. La culminació d'aquestes obres suposarà l'eliminació dels problemes d'humitat que estava patint el centre i la construcció d'un ascensor en l'edifici principal.

El pla Edificant també ha permés actuar en l'IES Bellaguarda, les obres del qual es van acabar el mes de setembre passat. En aquest institut es van haver de millorar zones comunes afectades per humitats, s'han solucionat les goteres que generava el deficient estat de la coberta i van millorar les instal·lacions del gimnàs. Tot això, amb una inversió de 112.504,89 euros.

Pujar