elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Altea presenta l‟avantprojecte del Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+

Altea presenta l‟avantprojecte del Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+
  • Dimarts 28 de maig, a les 19:00h, al Saló d'Actes del Centre Social

MÉS FOTOS
Altea presenta l‟avantprojecte del Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+ - (foto 2)
Altea presenta l‟avantprojecte del Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+ - (foto 3)

El proper dimarts 28 de maig a les 19:00h al Centre Social, tindrà lloc l'acte de presentació de l'avantprojecte del que serà el Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+, engegat per l'àrea municipal de Benestar Social i la regidoria d´Igualtat, encapçalades per l´edil Anna Lanuza.

Un acte que, segons ha avançat la regidora, comptarà amb la participació especial de Susana Gisbert, fiscal delegada de Delictes d'Odi de la Comunitat Valenciana i el director general de Diversitat de la GVA, Stephane Soriano.

Com ha explicat Lanuza, “el motiu de posar en marxa este Pla és perquè som molt conscients de la necessitat real de treballar des d’esta vesant; igual que hem fet per la conscienciació de la igualtat de gènere”. “Encara que la societat evoluciona, encara hi continua havent homofòbia, assetjament i atacs discriminatoris per raó de diversitat i un exemple és que encara hi ha col·lectius que consideren l'homosexualitat com una malaltia mental”; ha afegit la regidora.

En paraules d'Anna Lanuza, “per tot això s'ha treballat a l'avantprojecte del que serà el Primer Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+, que es presentarà el dimarts 28 de maig al Centre Social en un acte que estarà amadrinat per Susana Gisbert, la Fiscal delegada de Delictes d'Odi de la CV i en què també estarà present Stephan Soriano, Director General de Diversitat de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge”.

“Des del departament municipal de Benestar Social fa molt de temps que estem molt implicats i implicades en la diversitat i llibertat de les persones. Un exemple són els “Punts Arcoíris que vam posar en marxa l'any passat al multitudinari esdeveniment del Castell de L’Olla i que se segueixen instal·lant en diferents activitats del municipi, com així passa també amb els Punts Violeta”; reconeix la responsable municipal de Benestar Social, que apel·la a “la necessitat constant de treballar per la conscienciació al respecte de totes les persones”.

Durant la compareixença, Lanuza ha estat acompanyada pel tècnic i coordinador d'àrea, Braulio Cencerrado, que ha manifestat satisfacció pel treball realitzat en pro d'este I Pla Municipal de Diversitat LGTBIQ+ que començava amb la recopilació de dades sobre la realitat social a l'actualitat respecte de la Diversitat. En este sentit, Cencerrado ha reconegut que “queda molt per fer i sobretot la feina s'ha de fer des de molts àmbits socials, com ara l'educació en el respecte a la diversitat des d'edats primerenques”.

“Durant les diferents sessions de participació que s'han dut a terme per a l'elaboració d'aquest avantprojecte, una de les coses en què tots estem d'acord és la necessitat de crear una associació per la Diversitat LGTBIQ+, com ja existeix a altres llocs, ja que es converteix en un canal de transmissió i operativitat important”. Ha apuntat Braulio Cencerrado.

En nom del Departament de Benestar Social i Igualtat, l´edil Anna Lanuza convida la població d´Altea a participar en este acte de presentació de l´avantprojecte del I Pla Municipal LGTBIQ+. És un acte obert a la ciutadania, a la finalització del qual s'oferirà un vi d'honor per als presents.

 

Pujar